Share on LinkedInShare on LinkedInShare on FacebookShare on FacebookTweet thisTweet this

Bouw

Categorieën

Menu minimaliseren Menu maximaliseren

Menu minimaliseren Menu maximaliserenHome BouwFaciliteitenbeheer en inspecties Dienstverlening wegenbouwNucleaire dichtheids- en vochtigheidsmetingen

Nucleaire dichtheids- en vochtigheidsmetingen

Nucleaire dichtheids- en vochtigheidsmetingen van SGS - meet de verdichting van wegdekken en funderingslagen en voldoe aan de eisen.

De kwaliteit van nieuw asfalt is onder andere afhankelijk van de mate van verdichting. Dit kan worden vastgesteld door het meten van de dichtheid en vochtigheid van puin-, zand-, grond- en asfaltlagen. Hiervoor maken we gebruik van een nucleaire dichtheidsmeter: de enige niet-destructieve methode voor het testen van de verdichting van asfalt. Dit levert een nauwkeurige meting op van de verdichting van het wegdek en de asfaltlaag. Hiermee kunt u aantonen dat u voldoet aan de bestekseisen volgens de RAW-standaard.

Waarom kiezen voor nucleaire dichtheidsmetingen en vochtigheidsmetingen van SGS?

Overheidsorganisaties maken gebruik van aannemers die wegdekken bouwen en repareren. Bij de aanleg van asfalt is het een eis om de dichtheid en vochtigheid te meten.

Organisaties verantwoordelijk voor de aanleg en onderhoud zijn:

 • Gemeenten - verantwoordelijk voor 70 procent van het Nederlandse wegdek
 • Provincies
 • Rijkswaterstaat
 • Waterschappen

De toepassing van nucleaire dichtheids- en vochtigheidsmetingen is goedkoop en het betreft een snelle, niet-destructieve wijze voor het analyseren en testen van asfalt- en funderingslagen. Voor overheidsorganisaties is het een voordelige manier om de kwaliteit en levensduur van een wegdek te bepalen. Met deze gegevens kunnen verbeteringen in het proces van aanleg en in het wegdek worden doorgevoerd. Daarnaast voldoet u aan de bestekseisen.

Wij helpen aannemers met het verbeteren van de kwaliteit van de aanleg van wegen door ervoor te zorgen dat de metingen voldoen aan de vereiste bestekseisen. Wij bieden onafhankelijke nucleaire dichtheidsmetingen in Nederland en België en zijn geaccrediteerd om een nucleaire meter te gebruiken sinds medio 2015. Wij bieden nauwkeurige resultaten, die we de volgende dag kunnen leveren.

Ongeëvenaarde expertise in de wegenbouw

We hebben uitgebreide ervaring in de beoordeling van de kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van wegmaterialen. Onze onafhankelijke experts bieden diensten op maat met behulp van de nieuwste technieken en voorzieningen.

Neemt u nog vandaag contact met ons op voor meer informatie over nucleaire dichtheids- en vochtigheidsmetingen.
 

Stuur ons een e-mail

Contact

SGS INTRON

 • Dr. Nolenslaan 126
  Sittard, 6136 GV
  Nederland
 • t   +31 88 214 52 04
 • f   +31 88 214 46 09
 • e   Stuur ons een e-mail

e-abonnementen

Registreer u voor SGS-publicaties en newsletters uit uw regio en van over de hele wereld.
BLIJF OP DE HOOGTE.MELD U AAN

Vestigingen

Zoek de wereldwijde vestigingen en laboratoria van SGS op met behulp van onze vestigingslocatorkaart.Netherlands map
Vestigingen En Locaties

Nieuws

Evenementen