Share on LinkedInShare on LinkedInShare on FacebookShare on FacebookTweet thisTweet this

Bouw

Categorieën

Menu minimaliseren Menu maximaliseren

Menu minimaliseren Menu maximaliserenHome BouwKwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieuGezondheid & veiligheid VCA Cursussen en Examens

Gerelateerde links

VCA Cursussen en Examens

Diverse VCA cursussen en examens bij SGS - behaal uw VCA-diploma en bevestig uw kennis van veiligheid, gezondheid en milieu.

Een VGM Checklist Aannemers (VCA) diploma is het bewijs dat u voldoende kennis heeft van veiligheid, gezondheid en milieu, zodat u veilige werkomstandigheden kan garanderen. Dit is vaak een vereiste voor werkzaamheden in de bouwsector. Wij begeleiden u in het verkrijgen van uw VCA-certificaat door middel van opleiding en examen.

Waarom kiezen voor een VCA cursus en examen bij SGS?

Wij bieden diverse cursussen aan naar uw wens, zodat u een keuze heeft om te leren via zelfstudie of in klassikaal verband. Bij zelfstudie kunt u leren op uw eigen tempo via e-learning of leerboek. Klassikaal onderwijs wordt verzorgd door erkende opleiders.

Wij bieden diverse opleidingen aan:

 • Basisveiligheid (B-VCA);
 • Basisveiligheid voor werkzaamheden in de groenvoorziening (B-VCA groen);
 • Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (VOL-VCA);
 • Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden (VIL-VCU).

We baseren onze training op de vereiste SOG-opleidingen.

Examens

Ons examenbureau is geaccrediteerd door eX:plain en is ISO 9001:2008 gecertificeerd.

Wij organiseren op vaste tijdstippen inloopexamens door het hele land. Daarnaast bieden we ook in-company examens op uw gewenste locatie. In-company examens kunnen zeven dagen per week plaatsvinden. Wij hanteren geen maximum voor het aantal deelnemers.

Bij SGS kunt u zich vijf dagen van tevoren inschrijven voor uw examen in plaats van de gebruikelijke tien dagen. Dit biedt u meer mogelijkheden in uw planning.

Al onze VCA examens zijn digitaal. Hierdoor krijgt de kandidaat het voorlopige resultaat onmiddellijk na het examen te zien. Ook bieden wij voorleesexamens voor kandidaten die moeite hebben met lezen of dyslectisch zijn.

 • Het B-VCA examen is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Pools, Portugees, Hongaars, Italiaans, Roemeens, Slowaaks, Turks, Spaans, Litouws en Arabisch;
 • Het B-VCA groen examen is beschikbaar in het Nederlands;
 • De VOL-VCA examen is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits en Frans;
 • VIL-VCU examens zijn beschikbaar in het Nederlands en het Engels.

Zodra u uw VCA-diploma heeft ontvangen wordt dit in het Centraal Diploma Register geregistreerd. Het diploma is geldig voor 10 jaar. U ontvangt ook een pasje waarmee u uw kennis aantoont.

Uniek aanbod van opleidingen en certificatiediensten

Wij bieden op maat gemaakte opleidingen welke door experts in hun vakgebied worden gegeven. Als wereldleider op het gebied van certificatiediensten bieden wij u mogelijkheden om aan te tonen dat u voldoet aan nationale en internationale regelgeving en aan normen zoals opgesteld door klanten.

Neem nog vandaag contact met ons op voor meer informatie over een VCA training en examen.

Stuur ons een e-mail
VCA cursussen en examensLeaflet Snel en gemakkelijk naar een VCA-diplomaU bent op zoek naar een VCA-cursus en/of -examen? Met ons ruime cursusaanbod en onze verschillende examenmogelijkheden biedt SGS diverse opties om ...

Contact

SGS INTRON B.V.

 • Venusstraat 2
  Culemborg, 4105 JH
  Nederland
 • t   +31 88 214 51 41
 • f   +31 88 214 46 09
 • e   Stuur ons een e-mail

e-abonnementen

Registreer u voor SGS-publicaties en newsletters uit uw regio en van over de hele wereld.
BLIJF OP DE HOOGTE.MELD U AAN

Vestigingen

Zoek de wereldwijde vestigingen en laboratoria van SGS op met behulp van onze vestigingslocatorkaart.Netherlands map
Vestigingen En Locaties

Nieuws

Evenementen