Share on LinkedInShare on LinkedInShare on FacebookShare on FacebookTweet thisTweet this

Bouw

Categorieën

Menu minimaliseren Menu maximaliseren

Menu minimaliseren Menu maximaliserenHome BouwKwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieuDuurzaamheidDiensten voor afval en hergebruik Certificering voor de Recycling Industry Operation Standard (RIOS)

Gerelateerde links

Certificering voor de Recycling Industry Operation Standard (RIOS)

Klanten van gerecyclede materialen verlangen tegenwoordig het bewijs dat hun leveranciers milieuvriendelijke praktijken toepassen en aan de strengste kwaliteits- en arbo-eisen voldoen. Zij willen dit ook aangetoond zien in de vorm van een recycling-certificering door een onafhankelijke instantie. Met een internationaal erkende RIOS-certicering (Recycling Industry Operating Standard) door SGS laat u zien dat u bij uw recyclingpraktijken serieus rekening houdt met kwaliteit, milieu en veiligheid.

Een RIOS-certificering van SGS biedt een allesomvattend recycling-beheersysteem voor uw bedrijf. Als u samenwerkt met SGS voor uw certificeringen, profiteert u van onze wereldwijde reputatie als vooraanstaande aanbieder van audits en certificeringen. SGS-auditors zijn uitstekend thuis in de praktijk van de recyclingindustrie en weten alles van lokale en internationale aangelegenheden en reguleringen met betrekking tot milieu, gezondheid en veiligheid.

De Recycling Industry Operating Standard (RIOS) werd ontwikkeld door de schrootverwerkende industrie om bedrijven te helpen de kwaliteit van managementsystemen op het gebied van arbo en milieu (QESH) te verbeteren. RIOS biedt een kader voor een doelmatig beheer van, en toezicht op uw recyclingactiviteiten en een meetbare kwaliteitsverbetering met betrekking tot milieu, gezondheid en veiligheid.

Hoewel RIOS oorspronkelijk voor de schrootverwerkingsindustrie werd ontwikkeld, leent deze norm zich ook bij uitstek voor de recycling van elektronica. De norm kan ook geel goed worden toegepast op alle andere recyclingactiviteiten, zoals die voor papier en plastic.

DE RIOS-norm laat zich goed inpassen in uw bestaande managementsystemen, zoals ISO 9001, 14001 en/of OHSAS 18001.

Een RIOS-certificering door SGS biedt een aantal belangrijke voordelen voor uw recyclingsactiviteiten, zoals:

 • Een goede naam op het gebied van milieu, gezondheid en veiligheid en een betere relatie met belanghebbenden, regelgevende instanties en uw maatschappelijke omgeving
 • Een beter begrip van de regelgeving op milieugebied en een betere naleving daarvan
 • Een helder inzicht in de arbo-regelgeving en -praktijk
 • Voortdurende verbetering van uw activiteiten met tevredener klanten en winstverbetering als resultaat

Met een RIOS-certificering geeft u te kennen dat u kwaliteit, milieu en veiligheid bij al uw recyclingpraktijken vooropstelt en kunt u dit ook beter in praktijk brengen. Neem contact op met SGS voor meer informatie over het RIOS-certificeringsproces.

Stuur ons een e-mail
ISO 9001 BrochureISO 9001 BrochureISO 9001 Quality Management Systems Audit, Certification and Training Services. ...
OHSAS Audit, Certification andTraining Services OHSAS Audit, Certification and Training ServicesOccupational health and safety management systems. ...
ISO 14001Certification BrochureISO 14001 Certification BrochureDemonstrate your Environmental Responsibility (PDF 223KB) ...

Contact

SGS INTRON

 • Dr. Nolenslaan 126
  Sittard, 6136 GV
  Nederland
 • t   +31 88 214 52 04
 • f   +31 88 214 46 09
 • e   Stuur ons een e-mail

e-abonnementen

Registreer u voor SGS-publicaties en newsletters uit uw regio en van over de hele wereld.
BLIJF OP DE HOOGTE.MELD U AAN

Vestigingen

Zoek de wereldwijde vestigingen en laboratoria van SGS op met behulp van onze vestigingslocatorkaart.Netherlands map
Vestigingen En Locaties

Nieuws