Share on LinkedInShare on LinkedInShare on FacebookShare on FacebookTweet thisTweet this

Bouw

Categorieën

Menu minimaliseren Menu maximaliseren

Menu minimaliseren Menu maximaliserenHome BouwDiensten met betrekking tot materialenMateriaalonderzoek Chemische testsVochtigheid, LOI & water

Gerelateerde links

Vochtigheid, LOI en water

In veel anorganische, natuurlijke materialen komen vluchtige componenten of vocht voor in de kristalstructuur. SGS maakt gebruik van diverse tests, zoals gewichtsverlies bij gloeien (loss on ignition, LOI) en thermogravimetrische analyse, om betrouwbare, wereldwijd erkende kwalitatieve en kwantitatieve analyses van het kristalwater en vluchtige componenten in uw monsters.

Geavanceerde SGS-laboratoria over de hele wereld voeren een aantal nauwkeurige, onafhankelijke chemische analyses uit voor vochtgehalte en vluchtige stoffen, zoals:

LOI-tests (loss on ignition, gewichtsverlies bij gloeien)

Het gewichtsverlies bij het gloeien vertegenwoordigt de hoeveelheid vocht en vluchtig materiaal dat in een monster aanwezig is. Het verloren gegane vluchtige materiaal bestaat meestal uit "gecombineerd water" en koolstofdioxide van carbonaten. De resultaten van deze belangrijke test vormen een onderdeel van de hele gesteente-analyse van een mineraal. Tijdens een LOI-test verhitten de technische experts van SGS het monster tot een specifieke temperatuur, waarbij ze vrijkomend vocht en vluchtige stoffen opvangen en meten. De test wordt voortgezet totdat de massa van het monster niet meer verandert.

Thermogravimetrie

De resultaten van een SGS-thermogravimetrie, of thermisch-gravimetrische analyse (TGA), bepalen de LOI in uw monsters. Tijdens deze analyse wordt de verandering in massa van het monster voortdurend bewaakt terwijl de temperatuur stijgt. De in SGS-laboratoria uitgevoerde thermogravimetrische tests leveren betrouwbare testresultaten gebaseerd op nauwkeurige metingen van het gewicht, de temperatuur en temperatuurswisselingen. Wij voeren deze test uit om een aantal parameters te kunnen bepalen, waaronder:

 • Ontledingstemperatuur  
 • Vochtgehalte 
 • Gehaltes aan organische en anorganische verbindingen
 • Ontledingspunten
 • Oplosmiddelresiduen
 • Voortschrijden van de corrosie
 • LOI

SGS gebruikt een infrarooddetector om gassen precies te kunnen identificeren na TGA, als u exactere resultaten nodig heeft.

SGS levert een volledig spectrum aan chemische analyses om het vochtigheidsgehalte in uw materialen nauwkeurig te bepalen. Onze vaktechnische deskundigheid en ervaren medewerkers staan garant voor betrouwbare testresultaten. Wij voorzien u van onpartijdige en onafhankelijke gegevens over de kwaliteit en samenstelling van uw monster, waardoor u de beste keuzes kunt maken bij het uitbouwen van uw activiteiten.

Stuur ons een e-mail
Analytical Services GuideAnalytical Services GuideDescription of Analytical Services for the Minerals Sector. ...

Contact

SGS INTRON

 • Dr. Nolenslaan 126
  Sittard, 6136 GV
  Nederland
 • t   +31 88 214 52 04
 • f   +31 88 214 46 09
 • e   Stuur ons een e-mail

e-abonnementen

Registreer u voor SGS-publicaties en newsletters uit uw regio en van over de hele wereld.
BLIJF OP DE HOOGTE.MELD U AAN

Vestigingen

Zoek de wereldwijde vestigingen en laboratoria van SGS op met behulp van onze vestigingslocatorkaart.Netherlands map
Vestigingen En Locaties

Nieuws

Evenementen