Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

De ontsmetting onder quarantaine is een dienstverlening van SGS voor (timmer)hout, die ervoor zorgt dat uw handelsactiviteiten met houtproducten en houten kunstvoorwerpen voldoen aan de internationale fytosanitaire regelgeving.

Dankzij ons wereldwijde netwerk kunnen onze deskundigen de noodzakelijke fumigatiebehandelingen op de plaats van uitvoer of van invoer uitvoeren. Wat de uitvoer betreft kunnen we certificering vóór verzending van de betreffende behandeling onder quarantaine aanbieden die kan variëren afhankelijk van de bestemmingsplaats(en).

Naast de verstrekking van certificaten verzorgen we ook warmtebehandelingen en fumigatie van hout en houtproducten onder toezicht van de bevoegde fytosanitaire autoriteiten. Bij het fumigeren van producten gaan we te werk volgens de desbetreffende protocollen met betrekking tot de keuze en concentratie van fumigatiechemicaliën (zoals fosfine, sulfurylfluoride), met zorgvuldige inachtneming van de relevante veiligheids-, kwaliteits- en milieurichtlijnen.

Om ervoor te zorgen dat uw handelsactiviteiten met hout en houtproducten voldoen aan plaatselijke en internationale regelgeving en u de benodigde certificering verkrijgt, neemt u vandaag nog contact op met SGS.