Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

In veel anorganische, natuurlijke materialen komen vluchtige componenten of vocht voor in de kristalstructuur.

SGS maakt gebruik van diverse tests, zoals gewichtsverlies bij gloeien (loss on ignition, LOI) en thermogravimetrische analyse, om betrouwbare, wereldwijd erkende kwalitatieve en kwantitatieve analyses van het kristalwater en vluchtige componenten in uw monsters.

Geavanceerde SGS-laboratoria over de hele wereld voeren een aantal nauwkeurige, onafhankelijke chemische analyses uit voor vochtgehalte en vluchtige stoffen, zoals:

LOI-tests (loss on ignition, gewichtsverlies bij gloeien)

Het gewichtsverlies bij het gloeien vertegenwoordigt de hoeveelheid vocht en vluchtig materiaal dat in een monster aanwezig is. Het verloren gegane vluchtige materiaal bestaat meestal uit "gecombineerd water" en koolstofdioxide van carbonaten. De resultaten van deze belangrijke test vormen een onderdeel van de hele gesteente-analyse van een mineraal. Tijdens een LOI-test verhitten de technische experts van SGS het monster tot een specifieke temperatuur, waarbij ze vrijkomend vocht en vluchtige stoffen opvangen en meten. De test wordt voortgezet totdat de massa van het monster niet meer verandert.

Thermogravimetrie

De resultaten van een SGS-thermogravimetrie, of thermisch-gravimetrische analyse (TGA), bepalen de LOI in uw monsters. Tijdens deze analyse wordt de verandering in massa van het monster voortdurend bewaakt terwijl de temperatuur stijgt. De in SGS-laboratoria uitgevoerde thermogravimetrische tests leveren betrouwbare testresultaten gebaseerd op nauwkeurige metingen van het gewicht, de temperatuur en temperatuurswisselingen. Wij voeren deze test uit om een aantal parameters te kunnen bepalen, waaronder:

  • Ontledingstemperatuur  
  • Vochtgehalte 
  • Gehaltes aan organische en anorganische verbindingen
  • Ontledingspunten
  • Oplosmiddelresiduen
  • Voortschrijden van de corrosie
  • LOI

SGS gebruikt een infrarooddetector om gassen precies te kunnen identificeren na TGA, als u exactere resultaten nodig heeft.

SGS levert een volledig spectrum aan chemische analyses om het vochtigheidsgehalte in uw materialen nauwkeurig te bepalen. Onze vaktechnische deskundigheid en ervaren medewerkers staan garant voor betrouwbare testresultaten. Wij voorzien u van onpartijdige en onafhankelijke gegevens over de kwaliteit en samenstelling van uw monster, waardoor u de beste keuzes kunt maken bij het uitbouwen van uw activiteiten.