Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Het Codex-productgoedkeuringsprogramma van SGS is een proces van fabrieksaudits en producttesten ten opzichte van de productnormen aanbevolen door de Codex Alimentarius commissie.

Dankzij onze onafhankelijkheid, internationaal erkende testmethoden en holistische benadering tot productkwaliteit, kan dit productcertificeringsprogramma de veiligheid van levensmiddelen helpen verzekeren en helpen bij uw wettelijke naleving.

De Codex Alimentarius commissie werd opgericht in de jaren 60 door de Food and Agricultural Organization (FAO) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) en biedt internationaal geharmoniseerde voedingsnormen. De oplossing voor codexlevensmiddelennormen is nu wereldwijd erkend en een enkel internationaal referentiepunt voor consumenten, voedingsproducenten en -verwerkers, overheidsagentschappen voor voedingscontrole en internationale handel in voedingsmiddelen.

Wij lijnen onze testprotocollen uit met de productnormen van de Codex Alimentarius, auditingprotocollen en Hazard Analysis and Criticial Control Point (HACCP) benadering. Bovendien leven wij alle productreguleringen na voor het land waar het product wordt verkocht. Waar de lokale reguleringen strikter zijn dan de Codex-normen, moeten producten voldoen aan de minimale lokale normen.

Als uw bedrijf en producten voldoen aan ons programma voor Codex-verificatie, dan kunt u een goedkeuringsmarkering van SGS met Codex-verificatie op uw productverpakking plaatsen. Dit teken van veiligheid en kwaliteit geeft marktvertrouwen en versterkt uw geloofwaardigheid in de industrie. En aangezien wij de productkwaliteit constant controleren, bent u er zeker van dat klanten hetzelfde niveau van kwaliteit blijven ontvangen bij elke aankoop.

Wij passen de norm toe op een gamma productcategorieën, waaronder:

  • Dranken
  • Ingeblikte producten
  • Zuivel
  • Droogwaren en andere producten
  • Eieren
  • Vis en visproducten (diepgevroren en gekoeld)
  • Fruit en groenten (vers, gedroogd, gekoeld en diepgevroren)
  • Graanproducten, industriële bakkerij en gebak, gekonfijt, snacks
  • Vleesproducten
  • Olies en vetten
  • Bereide gerechten (vers, gekoeld en diepgevroren)

Door middel van regelmatige testen en audits, kunnen wij u helpen met doorgaande controle en verbetering van uw voedselveiligheidsbeheersystemen en processen. Ons auditingproces omvat als een minimum de volgende elementen:

  • Apparatuur
  • Installatie
  • Hantering van eindproducten - verpakking
  • HACCP-plan
  • Labeling en specificatie
  • Personeel
  • Pestcontrolesysteem
  • Kwaliteitsbeheersysteem en controle
  • Ruwe materialen en hun leveranciers
  • Opslagfaciliteiten
  • Afvalbeheer

Neem contact op met SGS om leren hoe ons geverifieerd codexgoedkeuringsprogramma kan helpen met uw wettelijke naleving en voedselveiligheid.