Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

SGS-certificeringsdiensten voor glutenvrije voeding – laat uw producten door een onafhankelijke instantie controleren op gluten en speel in op de groeiende vraag van de consument.

De wereldwijde markt voor glutenvrije producten groeit snel. In 2015 bedroeg de marktwaarde $ 4,63 miljard, en verwacht wordt dat dit tegen 2020 tot $ 7,59 miljard zal stijgen. In de VS en Europa krijgt een toenemend aantal patiënten te horen dat ze coeliakie of glutenintolerantie hebben, een belangrijke factor voor de groei van de markt. Toch is het leeuwendeel van de recente groei in deze sector toe te schrijven aan de perceptie van consumenten dat glutenvrije producten gezonder zijn dan voedingsmiddelen met gluten. Ook de sterke aanwezigheid in de detailhandel en overheidsinitiatieven rond dit onderwerp hebben de vraag opgedreven. Met een certificering toont u aan dat uw producten geschikt zijn voor consumenten die op zoek zijn naar glutenvrije voeding.

Waarom kiezen voor de glutenvrije certificeringsdiensten van SGS?

Als enige certificerende instantie bieden wij verschillende certificeringssystemen voor glutenvrije voeding aan, zodat u het programma kunt kiezen dat beantwoordt aan uw unieke behoeften. Dankzij de combinatie van glutenvrije audits en andere voedselveiligheidsaudits kunt u bij ons terecht voor een geïntegreerde aanpak van controles en certificering. Als onafhankelijke externe partner bieden we u de mogelijkheid om uw bedrijf op een toetsbare manier te onderscheiden van uw concurrenten en het vertrouwen in uw producten te versterken bij consumenten met een glutenintolerantie.

Certificeringsprogramma voor glutenvrije voeding

Het certificeringsprogramma voor glutenvrije voeding (GFCP) is ontworpen voor retailers, fabrikanten, cateringbedrijven en landbouwers die verplicht moeten voldoen aan verschillende overheidsvoorschriften en/of de wetenschappelijk onderbouwde richtlijnen voor glutenvrije voedingsmiddelen van de Codex Alimentarius. De GFCP-certificering wordt uitgereikt door externe certificeringsinstanties met een ISO/IEC 17021-1ANAB-accreditatie en is een niet-normatieve HACCP-gebaseerde standaard die is goedgekeurd door de belangrijkste Noord-Amerikaanse coeliakieorganisaties. Het programma wordt beheerd door de Allergen Control Group (ACG).

Meer informatie over het GFCP.

Certificeringsorganisatie voor glutenvrije voeding

De certificeringsorganisatie voor glutenvrije voedingsmiddelen (GFCO) certificeert duizenden producten. Het is een vrijwillig programma dat in 2005 werd ontwikkeld door de Noord-Amerikaanse Gluten Intolerance Group (GIG), een non-profitorganisatie die wordt gefinancierd met giften. De GFCO richt zich vooral op retailers, fabrikanten en landbouwers en garandeert consumenten dat hun voedsel veilig is dankzij kwaliteitsbeoordelingen en controles. De certificering gebeurt aan de hand van risicobeoordelingen, audits van de productiefaciliteiten en het uitvoeren van tests op apparatuur en producten, zowel in de fabriek als in de verkooppunten. Eindproducten met het GFCO-logo mogen maximaal 10 ppm gluten bevatten.

Meer informatie over de GFCO.

Glutenvrije productcertificering aan de hand van het symbool met doorgestreepte aar – een standalone audit op basis van de AOECS-norm voor glutenvrije voedingsmiddelen

De vereniging van Europese coeliakieverenigingen (AOECS) is een overkoepelende non-profitorganisatie van 35 nationale coeliakieverenigingen. Ze beheert een van 's werelds best gekende certificeringssystemen voor glutenvrije voedingsmiddelen, gebaseerd op een standaard die de veiligheid tijdens de productie van glutenvrije voedingsproducten garandeert.

Coeliac UK, een lid van de AOECS, certificeert producten door het symbool met doorgestreepte aar toe te kennen aan fabrikanten en retailers die voedingsmiddelen en dranken verkopen in het Verenigd Koninkrijk, Europa en de rest van de wereld. Fabrikanten en retailers die voldoen aan de criteria van de AOECS-norm krijgen een licentie voor het gebruik van dit symbool, een internationaal erkend gedeponeerd handelsmerk dat door coeliakieorganisaties wereldwijd wordt gepromoot.

Coeliac UK en SGS hebben gezamenlijk een nieuwe standalone audit ontwikkeld die voldoet aan de AOECS-norm. SGS zal optreden als de certificerende instantie voor de audit.

Meer informatie over de standalone audit op basis van de AOECS-norm voor glutenvrije voedingsmiddelen en het certificeringsprogramma met het symbool met doorgestreepte aar.

Een wereldleider op het gebied van voedselveiligheidsaudits en certificering

Wij hebben een jarenlange ervaring met audits en certificeringsdiensten voor de wereldwijde voedingsindustrie. Ons internationale team van hooggekwalificeerde auditors helpt u ervoor te zorgen dat uw producten en diensten voldoen aan de strengste normen voor veiligheid en kwaliteit.

Neem contact met ons op voor meer informatie.