Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

De certificeringsorganisatie voor glutenvrije voedingsmiddelen (GFCO) is een vrijwillig programma dat in 2005 werd ontwikkeld door de Gluten Intolerance Group (GIG). Het is momenteel de grootste en snelst groeiende certificeringsorganisatie voor glutenvrije voedingsmiddelen in Noord-Amerika en heeft al duizenden producten gecertificeerd.

Vereisten voor certificering

De GFCO legt strenge normen op zodat consumenten met coeliakie en glutenintolerantie ervan verzekerd zijn dat hun voedsel veilig is:

  • Alle eindproducten die voorzien zijn van het GFCO-logo mogen maximaal 10 ppm gluten bevatten
  • Alle ingrediënten in GFCO-gecertificeerde producten mogen maximaal 10 ppm gluten bevatten
  • GFCO-gecertificeerde producten mogen geen ingrediënten op basis van gerst bevatten
  • Eindproducten en risicovolle grondstoffen en apparatuur moeten continu worden getest
  • Alle fabrieken die GFCO-gecertificeerde producten vervaardigen moeten minstens elk jaar een audit ondergaan en moeten op regelmatige basis eindproducten overhandigen aan de GFCO voor controle
  • Om een GFCO-certificering te ontvangen, moeten bedrijven voldoen aan alle wettelijke voorschriften inzake allergenen, glutenvrije etikettering en Good Manufacturing Practices

Certificeringsproces

  1. Dien een aanvraag in voor het GFCO-programma met daarin alle gegevens van de producten en faciliteiten die u wilt laten certificeren
  2. Voer een hiaatanalyse uit ter voorbereiding van een audit ter plaatse
  3. Plan uw audit met SGS
  4. Nadat u slaagt voor de audit krijgt u toestemming om het GFCO-logo te gebruiken
  5. Bescherm de integriteit van uw certificering door uw faciliteiten aan een jaarlijkse audit te onderwerpen en de resultaten van uw glutenanalyse in te dienen

Meer informatie over het GFCO-programma.

Wat wij bieden

Als wereldleider op het gebied van inspectie, audits, certificering, analyse en controle biedt SGS een brede waaier aan oplossingen op het vlak van voedselveiligheid:

  • Hiaatanalyse en auditvoorbereiding: een gedetailleerde evaluatie van het bestaande beheersysteem voor allergenen/gluten in uw bedrijf en benchmarking op basis van de GFCO-normen
  • Certificering: op basis van de GFCO-normen. GFCO-audits kunnen worden geïntegreerd (bijv. in de GFSI-audits) of als standalone audit worden uitgevoerd
  • Analyse: uitgebreide analyses om gluten in voedingsmiddelen op te sporen met behulp van de PCR-methode (Polymerase Chain Reaction) of de ELISA-methode (Enzyme-Linked Immunosorbent Assay) waarmee zeer kleine hoeveelheden gluten kunnen worden gedetecteerd
  • Training: aangepast aan de GFCO-vereisten en alle aspecten van het risicobeheer voor allergenen/gluten en de doeltreffende implementatie ervan.

Neem vandaag nog contact met ons op en bespreek uw behoeften met een deskundige op het gebied van voedselveiligheid.