Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

UTZ-certificering van SGS - laat zien dat uw organisatie zich inzet voor verantwoorde landbouwproductie en de aankoop van koffie-, cacao- en theeproducten.

Klanten willen nu meer dan ooit weten waar hun voedsel vandaan komt. Ze willen weten dat het op een verantwoorde wijze geproduceerd is die niet schadelijk is voor het milieu en waarbij de arbeiders niet uitgebuit worden. Het UTZ-certificaat is een wereldwijd certificeringsprogramma dat de norm stelt voor verantwoorde landproductie en de aankoop van koffie, cacao en thee.

Als goedgekeurde UTZ-certificeringsinstelling kunnen we de toeleverketen van uw organisatie controleren van leveranciers tot magazijnleveranciers, handelaars, exporteurs, importeurs, producenten/verwerkers en verkopers. Met UTZ-gecertificeerde producten laat u het volgende zien:

  • Uw inzet voor duurzame bedrijfsvoering
  • Maatschappelijke verantwoordelijkheid
  • Sociale verantwoordelijkheid
  • Traceerbaarheid

Goede landbouwpraktijken Wat uw rol in de toeleverketen ook is, u kunt altijd een UTZ-certificering aanvragen en profiteren van de naleving van:

  • Een derde van de duurzaam verhandelde koffie is UTZ-gecertificeerd en de vraag naar thee- en cacao-producten groeit snel.
  • Stijging in productiviteit
  • Verbetering in kwaliteit
  • Betere prijzen

UTZ, wat 'goed' betekent in Quiché, een taal van de Maya's, biedt de garantie tot sociale en milieukwaliteitsstandaards in koffie-, thee- en cacaoproductie die merken en consumenten eisen. UTZ's chain of custody-standaards bevatten de criteria en regels die zorgen voor traceerbaarheid van UTZ-gecertificeerde producten en vestigen zo dus de betrouwbaarheid van duurzaamheidsclaims en het gebruik van het UTZ-logo.
 

Waarom kiezen voor UTZ-certificeringsdiensten van SGS?

Als bevoegd UTZ-certificeringsinstelling kunnen wij uw organisatie goedkeuren voor handel met UTZ-gecertificeerde producten door audits en certificering uit te voeren aan de hand van de UTZ Gedragscode en Chain of Custody-standaards. Alle organisaties die legaal UTZ-producten hebben, deze verwerken en/of een claim doen moeten gecertificeerd zijn.

Neem vandaag nog contact op met SGS voor meer informatie over wij u kunnen helpen bij het beheer van uw UTZ-certificeringen.