Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

De mycotoxine-analyse van SGS kan de conformiteit van uw product(en) met de strikte internationale reguleringen ter bescherming van de gezondheid van mens en dier verzekeren.

Mycotoxines zijn giftige metabolieten die worden geproduceerd door verschillende strengen fungi in voeding en voederproducten. Ze zijn vaak onzichtbaar, smaakloos en chemisch stabiel bij hoge temperaturen en gedurende lange opslagperioden. Sommige mycotoxines zijn uitermate giftig en kunnen een schadelijk effect hebben op de gezondheid. Daarom heeft u betrouwbare testen nodig voor uw product(en).

Onze laboratoria beschikken over installaties om mycotoxine te detecteren in voeding en diervoeder, om te verzekeren dat uw producten voldoen aan de gezondheids- en veiligheidsreguleringen. Met behulp van een enzymgekoppelde immuunadsorbent-techniek (ELISA), kunnen wij identificeren of er mycotoxines aanwezig zijn en in welke hoeveelheden.  

Mycotoxines zijn vaak terug te vinden in:

  • gedroogd fruit
  • fruit en vruchtensappen
  • koffie
  • granen
  • cornflakes
  • noten
  • kruiden
  • oliehoudende zaden
  • olies en zetmelen

Door er voor te zorgen dat uw producten zich binnen de veilige limieten bevinden, voldoet u niet alleen aan de reguleringen voor voedselveiligheid, u vermijdt tevens de mogelijke economische verliezen die gepaard gaan met mycotoxinebesmetting. Dit kan het verlies van gewassen of vee inhouden, verminderde activiteit van de dieren, compensatievorderingen en de daaropvolgende effecten van besmetting op binnenlandse en internationale handel.

Neem contact op met SGS en ontdek de voordelen van mycotoxine-analyses.