Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

De FSMA VQIP-certificering (Voluntary Qualified Importer Program) van SGS helpt u te voldoen aan de certificeringsvereisten voor buitenlandse leveranciers.

Het VQIP van de Food Safety Modernization Act (FSMA) is een door de FDA geaccrediteerd certificatieprogramma voor derden. Buitenlandse leveranciers kunnen een FSMA VQIP-certificaat aanvragen, wat een vereiste is voor de importeurs die een VQIP aanvragen.

We zijn actief bezig met het verkrijgen van een accreditatie voor FSMA VQIP-certificering. Ondertussen bieden we ook een aantal diensten aan om buitenlandse leveranciers te helpen zich voor te bereiden op certificering, zoals:

  • Pre-certificeringaudits om hiaten in het huidige systeem van de leverancier op te sporen
  • Training voor de medewerkers van de leverancier zodat ze de competenties verwerven die gevraagd worden door de FSMA-reglementeringen
  • Productanalyses, milieumonitoring, etiketcontroles en andere technische diensten om naleving van de Amerikaanse regelgeving te waarborgen

Waarom kiezen voor een VQIP-certificering?

Wat een VQIP-certificering voor u kan betekenen:

  • Voldoe aan de certificatievereisten voor buitenlandse leveranciers – een eerste vereiste voor Amerikaanse importeurs die een VQIP-aanvraag indienen
  • Vraag een FSMA-certificering aan als buitenlandse (niet-Amerikaanse) leverancier

De VQIP-certificering kan worden toegekend na een onaangekondigde audit. Jaarlijkse certificering is vereist.

Een toonaangevende certificeringsaanbieder

Als internationaal toonaangevend leverancier van controle- en certificeringsdiensten bieden we u een diepgaande expertise wat betreft de VQIP-vereisten.

VQIP:

  • wordt ook gebruikt wanneer de FDA daartoe de opdracht geeft voor bepaalde voedselfaciliteiten in specifieke landen of vestigingen van de leverancier op basis van de risicobeoordeling van de FDA
  • is van toepassing op alle door de FDA gereguleerde voedselcategorieën, inclusief categorieën die niet onder de voorschriften inzake preventieve controles vallen, zoals schaal- en schelpdieren, sappen, enz.

Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over hoe wij u kunnen helpen om u voor te bereiden op de VQIP-certificering.