Elektronische douanediensten van SGS

Complete oplossingen om uw bedrijf goed door de Brexit heen te laten komen.

Brexit is een feit. Vanaf 1 januari 2021 moeten douaneaangiften worden ingediend voor alle zendingen tussen het VK en de EU. Deze nieuwe verplichting kan voor uw onderneming bijkomende risico's, kosten en vertragingen veroorzaken.

Om uw bedrijf op een eenvoudige manier compliant te maken, hebben wij douaneoplossingen beschikbaar in het VK en alle naburige landen. Wij bieden een one-stop shop, met diensten variërend van geautomatiseerd tot volledig uitbesteed, ondersteund door interne softwareoplossingen, om u te helpen met uw douaneaangiften na de Brexit.

SGS, uw vertrouwde Brexit-partner, heeft tientallen jaren ervaring in het ondersteunen van bedrijven om douaneformaliteiten correct na te leven, met minimale impact op hun bedrijfsprocessen en P&L's. Onze ervaren adviseurs kunnen u helpen om een op maat gemaakte oplossing op te stellen die aansluit op uw bedrijfsbehoeften.

Wij zijn de enige douanepartner die u nodig heeft om de last van Brexit te veranderen in een concurrentievoordeel.

vrachtschip dat op zee vaart

Import- en exportaangiften

Voor elke zending tussen het VK en de EU is zowel een export- als een importaangifte vereist. De gegevens die hiervoor moeten worden gebruikt zijn grotendeels hetzelfde. Door beide aangiften tegelijk te doen, bespaart u tijd en kosten en vermindert u het risico op fouten. SGS beschikt over brokerage teams in het VK, Nederland, België en Ierland. Ons team in de Benelux kan ook uw douaneaangiften verzorgen voor goederen die door Nederland en België worden vervoerd, bijvoorbeeld op weg naar Duitsland. Onze declaranten helpen al duizenden bedrijven – van mkb's tot multinationals – met onze snelle en betrouwbare dienstverlening. Lees meer over onze import- en export-oplossingen.

vrachtwagen en cruiseschip

SGS TransitNet

Bijna alle handel tussen de EU en Zwitserland wordt gedekt door transitdocumenten. Met de Brexit zal dit ook gelden voor de handel tussen de EU en het VK. Transit biedt vele voordelen. Het vermindert de aansprakelijkheid voor de exporteur, zorgt voor een snellere grenspassage en minder papierwerk. SGS TransitNet is een unieke webgebaseerde tool waarmee u 24/7 uw eigen transitdocumenten kunt aanmaken. Hiervoor hoeft u geen vergunningen aan te vragen en grote garantiebedragen te verkrijgen van de douaneautoriteiten in meerdere landen. Met het TransitNet-netwerk kunt u transitdocumenten aanmaken in meer dan 20 Europese landen, waaronder het VK en alle naburige landen. Desgewenst kan een SGS-declarant een transitdocument voor u aanmaken. Ontdek TransitNet vandaag.

handen op laptop

Automatisering

Digitalisering van uw douaneprocessen is de beste manier om de Brexit minder belastend te maken. Wij bieden intern ontwikkelde softwareoplossingen en begeleiding door een deskundig team van dataspecialisten, softwareontwikkelaars en e-consultants. Onze douanespecialisten staan altijd klaar om u te adviseren. Onze export-, import- en transitoplossingen kunnen worden gekoppeld aan uw ERP, WMS, TMS of elke andere tool die u gebruikt om uw bedrijf te runnen. Bent u nog niet klaar voor automatisering, begin dan met onze handmatige service. Onze specialisten begeleiden u stap voor stap door het automatiseringsproces van de douaneformaliteiten. Lees meer over onze aangiftesoftware en e-GTA

.

smartphone met calculator-app op het scherm

BTW diensten/fiscale vertegenwoordiging

Wanneer u goederen in een douanegebied importeert, moet u btw over de invoer betalen. Ook al kunt u dit later terugvorderen, u zult een liquiditeitsnadeel hebben totdat het bedrag wordt terugbetaald. De btw-diensten van SGS zijn speciaal ontwikkeld om uw cashflow te verbeteren, hetgeen vooral na de Brexit belangrijk is. Meer dan 90% van onze Duitse klanten die importeren via de havens van Rotterdam en Antwerpen maakt gebruik van onze fiscale vertegenwoordigingsdienst om het afdragen van btw over de invoer te vermijden. Meer informatie over onze fiscale vertegenwoordigingsdiensten.

vrachtschip op dok

Oorsprongsdocumenten

Om te profiteren van een vrijhandelsovereenkomst tussen het VK en de EU, moet u de herkomst van uw goederen kunnen aantonen. Of dit nu gebeurt via certificaten van oorsprong of een vergunningsregeling voor ondernemingen, SGS kan u helpen bij het aanvragen van belastingvrije handel na de Brexit. U kunt dit zelf doen met behulp van onze softwareoplossingen, of onze experts kunnen het voor u doen. Meer informatie over oorsprongsdocumenten.

trainer aan het werk met een groep mensen

Consultancy

Veel ondernemingen die met Brexit te maken krijgen hebben geen ervaring met douane. Zelfs wie dat wel heeft, moet zich vertrouwd maken met de nieuwe regels en procedures. Onze douaneadviseurs staan klaar om u te helpen bij de voorbereiding om uw bedrijf Brexit-compliant te maken. Of u nu vergunningen moet aanvragen, uw personeel moet opleiden of uw commerciƫle en logistieke afspraken moet afstemmen op de nieuwe douaneformaliteiten, onze consultants helpen u om aan de nieuwe vereisten te voldoen. Ontdek onze consultancydiensten voor internationale handel.

Wees voorbereid op de Brexit. Neem contact op met een SGS-expert