SGS Realize

SGS Realize – het programma voor het meten en continue verbeteren van een voedselveiligheidscultuur.

Door hun eigen voedselveiligheidscultuur te meten en continu te verbeteren, kunnen levensmiddelenbedrijven gemotiveerde teams behouden en menselijke fouten minimaliseren.

Zowel Codex Alimentarius als GFSI hebben dit erkend en pleiten actief voor een voortdurende inzet voor het nastreven van een voedselveiligheidscultuur. De volwassenheid van de voedselveiligheidscultuur helpt de risico’s op voedselveiligheidsincidenten te minimaliseren en zorgt ervoor dat levensmiddelen op een veilige wijze kunnen worden geproduceerd.

Meet en verbeter de volwassenheid van de voedselveiligheidscultuur van uw organisatie met behulp van het SGS Realize-programma en ontwikkel een “Winning Food Safety Culture”.

Realize voedselveiligheidscultuur

Het SGS Realize-programma is een online assessment, ontwikkeld door voedselveiligheidsexperts en arbeidspsychologen, dat de voedselveiligheidscultuur van uw organisatie meet en in kaart brengt middels gedetailleerde beoordelingen.

Dit helpt u een beter inzicht te krijgen van de voedselveiligheidscultuur van uw bedrijf en biedt bruikbare informatie die gebruikt kan worden om uw voedselveiligheidscultuur continu te verbeteren. Hierdoor kan uw organisatie gemotiveerde teams behouden, menselijke fouten minimaliseren en voldoen aan de nieuwste GFSI-, Codes en wettelijke vereisten.

Het VEST-raamwerk

SGS heeft het VEST-raamwerk gecreëerd om de vier belangrijkste pijlers van de voedselveiligheidscultuur te definiëren:

 1. Vision: Definieert de visie de gewenste voedselveiligheidscultuur ?
 2. Empowerment: Zijn medewerkers gemachtigd om deze visie te leveren?
 3. Systems: Ondersteunen de bestaande systemen deze visie?
 4. Trust: Geloven en vertrouwen medewerkers in deze visie?

Programmakenmerken

Het SGS Realize-programma wordt aangeboden op drie niveaus om aan de specifieke wensen van uw bedrijf te voldoen:

 • Standaard: een pdf-rapport met de belangrijkste bevindingen.
 • Premium: toegang tot een online dashboard via ons CATS-platform. Hierin worden de gegevens en prestaties van individuele werknemers-niveaus gevisualiseerd. Dit niveau levert inzicht voor één site.
 • Diamond: online toegang tot multisite-gegevens, inzoom-mogelijkheden en trendanalyse, inclusief site- en geografische benchmarking. Dit pakket omvat ook maatwerk en deskundige interpretatie.

De beoordeling is beschikbaar in meer dan 25 talen.

Voordelen

Het SGS Realize-programma kan uw organisatie helpen:

 • Om te voldoen aan de nieuwste GFSI, Codex en aanstaande wettelijke vereisten inzake voedselveiligheidscultuur.
 • Om de inzet voor voedselveiligheid aantoonbaar te maken.
 • Met het inbrengen van voorbeelden voor zowel medewerkers als management door gebruik te maken van de kracht van collegiale betrokkenheid.
 • Bij het bewaken van de organisatiecultuur om gericht risicobeheer en mitigatie mogelijk te maken en continue verbetering in de hele organisatie te stimuleren.
 • Met het verifiëren en belonen van de inspanningen van uw team.
 • Met het passend maken van trainingen en bij het ontwikkelen van innovatieve communicatiebenaderingen.
 

 

SGS Academy trainingsmogelijkheden

We hebben een uitgebreid assortiment van training op gebied van voedselveiligheid. Deze zijn beschikbaar via een aantal leveringsformaten, waaronder als Virtual Instructor Led Training (VILT) of e-learning.

Waarom SGS?

We bieden 's werelds meest uitgebreide reeks inspectie-, test- en certificeringsdiensten, mogelijk gemaakt door toonaangevende technologie en digitale tools. Ons wereldwijde netwerk en onze technische expertise bieden oplossingen op maat, samen met uitgebreid gegevensbeheer en rapportage om u te helpen de voedselveiligheid en het consumentenvertrouwen te verbeteren.

Velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht in te vullen.

Bestaande klant

Vragen? Neem contact met ons op.