Veganistische & vegetarische certificering

close-up van hamburgers

Verzeker consumenten van de authenticiteit van uw vegan of vegetarische producten.

De consumptie van veganistische en vegetarische voeding neemt enorm toe, omdat consumenten steeds meer begaan zijn met het milieu, dierenwelzijn en hun eigen gezondheid. Om deel uit te maken van de snelgroeiende, wereldwijde op plantaardige voeding gebaseerde markt, moet u de consument ervan kunnen overtuigen dat uw veganistische of vegetarische producten authentiek zijn.

De V-label certificering van SGS kan u daarbij helpen. Het V-label keurmerk is een kwaliteitssymbool dat kan worden gebruikt op veganistische of vegetarische voedings- en wijnproducten die voldoen aan de schemavereisten van het V-label. Het biedt transparante zekerheid dat uw producten geen verborgen niet-veganistische of niet-vegetarische stoffen bevatten.
Logo met V-label

Wat is het V-label keurmerk?

Het V-label keurmerk is 's werelds meest vertrouwde keurmerk voor veganistische en vegetarische kwaliteit. Om het keurmerk te kunnen dragen, moeten voedings- en wijnproducten voldoen aan de schemavereisten van het V-label. Dit betekent dat alle stadia van de productie, de verwerking en de distributie zodanig moeten zijn ontworpen dat het eindproduct minder dan 0,1% niet-veganistische of niet-vegetarische stoffen bevat. Er moeten ook een ingrediënten- en procesrisicobeoordeling en een audit ter plaatse worden uitgevoerd. Als auditpartner van V-Label zorgt SGS ervoor dat deze vereisten strikt worden nageleefd.

Belangrijkste voordelen van het het V-label keurmerk

 • Meer vertrouwen van de consument in uw merk
 • Grotere naambekendheid op de wereldwijde vegan en vegetarische markt
 • Zich onderscheiden van de concurrentie
 • Geen klachten en boetes door een verkeerde etikettering

worstjes in hete plaat

Zes stappen om een V-Label certificering te verkrijgen via SGS

 1. Neem contact op met uw dichtstbijzijnde SGS-kantoor en vul onze standaard V-Label klantvragenlijst in. Na invulling en retournering van de vragenlijst brengt SGS u rechtstreeks in contact met de geschikte V-Label partnerorganisatie (EVA vzw in België of Vegetariërsbond in Nederland)
 2. Vul uw V-Label licentieaanvraag in en verstrek de informatie die nodig is voor uw licentieaanvraag. De nationale V-Label partner organisatie berekent uw jaarlijkse licentievergoeding.
 3. Onderteken uw licentieovereenkomst met de nationale V-Label partner organisatie en geef de vereiste productinformatie. De nationale V-Label partner organisatie levert daarna een productcertificaat waarmee u het V-label voor de respectieve producten kunt gebruiken.
 4. Reserveer uw audit ter plaatse bij SGS en bereid uw bedrijf voor op de audit, zoals vereist wordt.
 5. Zodra de audit met succes is afgesloten, ontvangt u voor uw bedrijf een certificaat van overeenstemming met de V-Label vereisten, ter ondersteuning van uw V-Label licentie.
 6. Behoud uw V-Label certificering door de audits van uw bedrijf te plannen en eventuele vereiste producttests uit te voeren.

saladebord

Profiteer van bijkomende SGS dienstverlening

SGS is niet enkel een erkende auditinstantie voor het uitvoeren van standalone en aanvullende audits voor het V-label veganistische en vegetarische certificatieschema. Wij kunnen onze klanten ook andere aanverwante diensten aanbieden, waaronder:

 • Testen: Met behulp van voornamelijk op DNA gebaseerde methodologie kunnen we gerichte (PCR) of niet-gerichte (NGS) testen aanbieden, afhankelijk van uw behoeften en uw risicobeoordeling. Daarnaast hebben we een breed gamma mogelijkheden voor ELISA-analyses voor het detecteren van allergene dierlijke producten zoals zuivel en eieren.
 • Training: deelnemen aan de SGS-opleiding over de schemavereisten voor de V-Label veganistische en vegetarische certificering, en een effectieve implementatie om te garanderen dat u voorbereid bent voor de certificering.

Volg ons op LinkedIn

Word lid van de food community, maak contact met SGS op LinkedIn.

Vragen? Neem contact met ons op.