Whitepaper ISO 22301

Verklein de impact  bij incidenten

Ontdek de voordelen van bedrijfsverbetering in onze whitepaper ISO 22301

De pandemie biedt uw organisatie het uitgelezen moment om te starten met bedrijfscontinuïteit en ISO 22301. Vraag vandaag nog onze gids voor bedrijfscontinuïteit aan.

Vul dit formulier in en ontvang onze whitepaper.

Heeft u inzicht in de risico’s en kansen van uw organisatie?

De huidige COVID-19 periode biedt uw organisatie het uitgelezen moment om te starten met nadenken over uw bedrijfscontinuïteit. Alles waar uw organisatie tegen aan liep tijdens deze periode, zijn leermomenten om het de volgende keer beter te doen.

De impact van COVID-19 betekent dat bedrijven het zich niet langer kunnen veroorloven om het vooruitzicht van wereldwijde negatieve impactgebeurtenissen te negeren. Hoewel de pandemie de industrie diepgaand heeft beïnvloed, moet het ook worden gezien als een kans om te leren. 

Waarom kiezen voor een bedrijfscontinuïteitsplan?

Bedrijven met een effectief bedrijfscontinuïteitsplan hebben het best op de pandemie gereageerd. Hoewel geen enkele branche onaangetast is gebleven, hebben organisaties met een constant bedrijfscontinuïteitsbeheersysteem over het algemeen minder last gehad.

ISO 22301 biedt de organisatie een raamwerk voor effectieve bedrijfscontinuïteit. Het biedt een structuur aan waarmee het bedrijf zo efficiënt mogelijk op een crisis kan reageren. De organisatie kan hierdoor continu risico’s identificeren, evalueren en beheersen.

Het voordeel van ISO 22301 is dat er niet alleen rekening wordt gehouden met voorspelbare verstoringen, zoals vakbondsstakingen, maar ook met onvoorspelbare verstoringen, zoals een pandemie. Dit komt doordat het zich richt op de impact van de verstoring in plaats van op de oorzaak. 

Download de whitepaper