Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Diverse VCA cursussen en examens bij SGS - behaal uw VCA-diploma en bevestig uw kennis van veiligheid, gezondheid en milieu.

Een VGM Checklist Aannemers (VCA) diploma is het bewijs dat u voldoende kennis heeft van veiligheid, gezondheid en milieu, zodat u veilige werkomstandigheden kan garanderen. Dit is vaak een vereiste voor werkzaamheden in de bouwsector. Wij begeleiden u in het verkrijgen van uw VCA-certificaat door middel van opleiding en examen.

Waarom kiezen voor een VCA cursus en examen bij SGS?

Wij bieden diverse cursussen aan naar uw wens, zodat u een keuze heeft om te leren via zelfstudie of in klassikaal verband. Bij zelfstudie kunt u leren op uw eigen tempo via e-learning of leerboek. Klassikaal onderwijs wordt verzorgd door erkende opleiders.

Wij bieden diverse opleidingen aan:

  • Basisveiligheid (B-VCA);
  • Basisveiligheid voor werkzaamheden in de groenvoorziening (B-VCA groen);
  • Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (VOL-VCA);
  • Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden (VIL-VCU).

We baseren onze training op de vereiste SOG-opleidingen.

Examens

Ons examenbureau is geaccrediteerd door eX:plain en is ISO 9001:2008 gecertificeerd.

Wij organiseren op vaste tijdstippen inloopexamens door het hele land. Daarnaast bieden we ook in-company examens op uw gewenste locatie. In-company examens kunnen zeven dagen per week plaatsvinden. Wij hanteren geen maximum voor het aantal deelnemers.

Bij SGS kunt u zich vijf dagen van tevoren inschrijven voor uw examen in plaats van de gebruikelijke tien dagen. Dit biedt u meer mogelijkheden in uw planning.

Al onze VCA examens zijn digitaal. Hierdoor krijgt de kandidaat het voorlopige resultaat onmiddellijk na het examen te zien. Ook bieden wij voorleesexamens voor kandidaten die moeite hebben met lezen of dyslectisch zijn.

  • Het B-VCA examen is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Pools, Portugees, Hongaars, Italiaans, Roemeens, Slowaaks, Turks, Spaans, Litouws en Arabisch;
  • Het B-VCA groen examen is beschikbaar in het Nederlands;
  • De VOL-VCA examen is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits en Frans;
  • VIL-VCU examens zijn beschikbaar in het Nederlands en het Engels.

Zodra u uw VCA-diploma heeft ontvangen wordt dit in het Centraal Diploma Register geregistreerd. Het diploma is geldig voor 10 jaar. U ontvangt ook een pasje waarmee u uw kennis aantoont.

Uniek aanbod van opleidingen en certificatiediensten

Wij bieden op maat gemaakte opleidingen welke door experts in hun vakgebied worden gegeven. Als wereldleider op het gebied van certificatiediensten bieden wij u mogelijkheden om aan te tonen dat u voldoet aan nationale en internationale regelgeving en aan normen zoals opgesteld door klanten. 

Neem nog vandaag contact met ons op voor meer informatie over een VCA training en examen.