Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Betrouwbaarheidsberekening en -analyse gaat nog een stap verder dan de betrouwbaarheidstest en kan fabrikanten waardevolle informatie opleveren over hoe hun producten zich in de toekomst zullen gedragen.

Dit is vooral nuttig wanneer de levensduur van een product, of gewoon de fysieke grootte daarvan, niet op een zinnige manier kan worden bepaald door middel van een versnelde verouderingstest.

SGS maakt hiervoor gebruik van theoretische prognoses en analyses voor alle mogelijke producten, van kleine voorwerpen tot grootschalige projecten, zoals telecommunicatienetwerken. Ook andere theoretische factoren, zoals redundantie, kunnen in deze prognoses en analyses worden meegenomen.

Betrouwbaarheidsberekeningen:

  • MTBF (Mean Time Between Failure)
  • Levensduur
  • RAMS (Reliability, Availability, Maintainability, Safety)
  • Beschikbaarheid van systemen

Verder omvat onze betrouwbaarheidsberekening ook een FMEA (Failure Mode Effect Analysis) van de gevolgen die het falen van een product kan hebben.

Met ons netwerk van betrouwbaarheidslabs en -experts is SGS de aangewezen instantie voor al uw betrouwbaarheidstests. Met onze berekeningen en analyses weet u zeker dat u alleen veilige producten op de markt brengt.