Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

De onafhankelijke CPSIA-consultancy- en testdiensten van SGS zijn bedoeld om u te helpen uw weg te vinden door het doolhof van CPSIA-regels en -normen en effectieve certificerings- en testprogramma's voor u te organiseren.

Het is voor een onderneming vaak niet gemakkelijk om precies te begrijpen wat CPSIA van hun producten verlangt. Hoewel voor de meeste producten alleen een zelf-certificering nodig is in de vorm van een algemeen CPSIA-conformiteitscertificaat (GCC), verlangt de GCC een bevestiging dat het product voldoet aan alle toepasselijke veiligheidsvoorschriften – vaak geen geringe opgave. Het GCC is een wettelijk bindend document en niet-naleving ervan wordt vaak streng gestraft. Omdat de verantwoordelijkheid voor het GCC bij producenten en importeurs ligt, is het vaak niet gemakkelijk te weten te komen of componenten of producten die elders ter wereld zijn geproduceerd aan de CPSIA-normen voldoen. Daarom is het essentieel dat u de juiste hulp en adviezen krijgt wat precies goed is voor uw producten.

Voor kinderproducten is CPSIA-toetsing door derden verplicht en verder zijn er nog tal van andere eisen met het doel consumenten te beschermen tegen mogelijk letsel. Vaak ontbreekt het binnen een onderneming aan de vaardigheden en kennis wanneer en op welke manier CPSIA-certificering voor producten, zoals speelgoed, verkregen kan worden, en een partner als SGS kan dan een belangrijke vraagbaak zijn.

CPSIA-consultancy

Onze consulenten hebben een grondige kennis van de CPSIA-wetgeving en de toepassing ervan en hebben met vele ondernemingen samengewerkt om na te gaan wat er van hen wordt verlangd om aan alle eisen en normen te voldoen. Wij leveren hiervoor de volgende diensten:

  • Advisering waar en hoe de CPSIA-wetgeving op uw producten van toepassing is en de eisen waaraan u moet voldoen (bijvoorbeeld, zijn verplichte tests voor uw product nodig?)
  • Steun bij de ontwikkeling van een certificeringsprogramma en het opstellen van een GCC  
  • Audits van binnenlandse en buitenlandse fabrieken voor overeenstemming met de toepasselijke regels
  • Onafhankelijke CPSIA-toetsing door derden van producten in een CPS-geaccrediteerd laboratorium, indien nodig

Toetsing door derden

SGS kan de complete verantwoordelijkheid voor de toetsing door derden op zich nemen, zowel voor kinderproducten waarvoor dit verplicht is als ter ondersteuning van een GCC voor algemene consumentenproducten.

Onze CPSIA-geaccrediteerde laboratoria voeren een testprogramma uit om de veiligheid en betrouwbaarheid van uw product aan te tonen volgens de criteria in de CPSIA-wetgeving. Wij kunnen tests uitvoeren op grondstoffen, componenten of eindproducten en in samenwerking met onze uitgebreide consultatiediensten het bewijs leveren dat consumenten uw producten kunnen vertrouwen en u te vrijwaren van eventuele straffen en omstreden product recalls.

Als geaccrediteerde dienstverlener bij het verwerven van een CPSIA-certificering en wereldleider in conformiteit met reguleringen en producttests, is SGS de perfecte oplossing voor uw CPSIA-uitdagingen.