Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Verminder de milieu-impact bij het afbouwen van delven met rehabilitatieplanning door SGS.

Delven heeft een aanzienlijke invloed op de lokale omgeving, zowel tijdens de exploitatie als na de sluiting van een steengroeve. De winning van materiaal, bodemverwijdering en bodemgraven kan een grote invloed hebben op de topografie van een site en de lokale waterscheiding en het ecosysteem.

De plannen voor de rehabilitatie van steengroeves zijn erop gericht het milieu op een duurzaam niveau te herstellen, rekening houdend met de unieke behoeften van het lokale ecosysteem en de belanghebbenden. Proactieve planning kan zelfs bijdragen aan het creëren van nieuwe micro-ecosystemen waarin fauna en flora en de lokale bewoners extra voordelen ondervinden.

SGS rehabilitatieplannen

Wij stellen gespecialiseerde rehabilitatieplannen op voor exploitanten om te gebruiken wanneer ze stoppen met het delven in een steengroeve. Onze plannen volgen de aanbevelingen in de richtlijnen voor steengroeve rehabilitatie door het Cement Sustainability Initiative (CSI) in samenwerking met de World Business Council of Sustainable Development (WBCSD).

Waarom kiezen voor SGS?

SGS is een synoniem voor kwaliteit en integriteit. Wanneer u met ons samenwerkt, heeft u toegang tot een wereldwijd netwerk van milieudeskundigen en lokale veldteams. Waar uw project zich ook bevindt, wij beschikken over de mogelijkheden om professionele hulp te bieden. Samenwerken met ons garandeert lokale knowhow ondersteund door wereldwijde ervaring.

Neem voor meer informatie over rehabilitatieplannen contact op met uw lokale SGS-kantoor.


Contacteer ons