Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Passagierschepen, vrachtschepen, veerboten en containerschepen produceren allemaal emissies die steeds meer onder controlerende reguleringen vallen.

Door de milieudiensten van SGS opdracht te geven uw scheepsemissiediensten uit te voeren, kunt u verontreinigende stoffen bewaken en voldoen aan wettelijke beperkingen. Bel ons ervaren team vandaag nog voor meer informatie.

Kennis van uw totale scheepsemissies is essentieel om ervoor te zorgen dat uw vaartuigen voldoen aan de vereiste reguleringen zodat ze in gecontroleerde wateren en havens mogen binnenlopen. Onze scheepsschoorsteenemissiecontrole spoort verontreinigende stoffen op in uitlaten en schoorstenen. We maken gebruik van gedegen testtechnieken die de omstandigheden van uw vloot aankunnen, bijvoorbeeld het weerstaan van hitte, regen, wind en beweging. Terwijl monsterneming op locatie wordt uitgevoerd, geschiedt analyse zowel aan boord als in onze geaccrediteerde laboratoria.

Eén van de voordelen van het gebruik van onze scheepsemissiediensten is dat ons wijd verspreide netwerk met vertegenwoordigingen betekent dat tests uitgevoerd kunnen worden in de vertrekhaven voordat het schip binnenloopt in gecontroleerde wateren.

Ontwikkeld om wereldwijde opwarming te verminderen, bepaalt de conventie van de IMO (internationale maritieme organisatie) voor de preventie van luchtvervuiling door schepen (de MARPOL-conventie, Annex VI) strengere, wereldwijde bovengrenzen voor de uitstoot van stikstofoxyde, zwaveloxide en broeikasgassen uit scheepsuitlaten. Het is eveneens gericht op de verbetering van milieukwaliteit en volksgezondheid, met name in gemeentes die dichtbij havens of aan de kust liggen. Met nieuwe aanvullingen op MARPOL die de komende maanden en jaren van kracht worden, kunt u een beroep doen op onze teams met deskundigen om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen.

We maken gebruik van uitrusting en methodieken die beschreven worden in de herziene MARPOL Annex VI-reguleringen. De frequentie van onze controles en het formaat van onze rapporten voldoen eveneens aan de vereiste reguleringen en kunnen gebruikt worden om uw inzet voor de reductie van emissies te documenteren. Ze vormen tevens het bewijs voor regelgevende instanties en belanghebbenden dat u heeft voldaan aan vereiste reguleringen.

Wij voorzien u van een uitvoerig controlerapport, met inbegrip van een onderverdeling van emissiestatistieken met opties voor vermindering en controles. We kunnen u helpen een proces te ontwikkelen voor de reductie van emissies, inclusief eventueel noodzakelijke aanpassingen van motoren, dat voordelig is en duurzaam voor uw onderneming.

Reductie van uw emissies is een duidelijk signaal aan uw zakenpartners en aandeelhouders van uw inzet voor een zuiver milieu. Maak naleving van reguleringen eenvoudiger door onze scheepsemissiecontroledienst opdracht te geven. Bel ons vandaag.