Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Als uw industrie water gebruikt in productieprocessen of op de werkplek, dan loopt u het risico gevaarlijke legionella-bacteriën te huisvesten.

SGS kan helpen het risico op besmetting te verkleinen met monsterneming en analyse van legionella. Bel vandaag nog met ons ervaren team voor een legionellarisicobeoordeling.

Een van de meest gevaarlijke bateriën die in water leven is de legionella-bacterie. Zij is verantwoordelijk voor de legionellaziekte en gedijt goed in warm water en kan aanwezig zijn in water in verschillende industrieën. Op werkplekken zijn gebruikelijke bronnen: industriële koelwatersystemen, centrale airconditioningsystemen, kranen, zwembaden, spa's en andere bronnen die gebruik maken van de openbare waterleidingen.

De soorten bedrijven waar de bacterie voor kan komen zijn:

  • Hotels en restaurants
  • Commerciële gebouwen
  • Industriële gebouwen (koeltorens en airconditioning)
  • Vervoer
  • Scholen
  • Sporthallen, zwembaden, spa's en sauna's
  • Tandartspraktijken
  • Ziekenhuizen en verzorgingstehuizen

Wij kunnen u helpen het risico op besmetting te verkleinen met regelmatig onderzoek van uw waterkwaliteit. Dit kan de waarschijnlijkheid van bacteriëngroei verkleinen en toekomstige besmetting aanzienlijk reduceren. Onze geaccrediteerde teams hebben veel ervaring in wateranalyses. Ze onderzoeken per jaar meer dan 15.000 monsters van legionella. We kunnen op efficiënte wijze alle verdachte risicolocaties onderzoeken en binnen 48 uur al resultaten leveren.

Onze geaccrediteerde laboratoria bieden u onafhankelijke monsterneming en analyse, hygiëneaudits, klimaatcontrole binnen en risico- en beheerplanning. We kunnen u helpen bij de inrichting van uw werkplek en het opstellen van onderhoudsrichtlijnen voor apparatuur voor gebieden waar legionella kan voorkomen. Ons beheerplan is een waardevolle toevoeging aan uw gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen waarmee u kunt voldoen aan de regelgevende eisen.

Regel dit belangrijke aspectie van de veiligheid en gezondheid van uw werkplek en bel ons team vandaag nog.