Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Over

Start

19 sep 2013, 13:30

Einde

19 sep 2013, 16:30

Locatie evenement

Sittard, Nederland

Grondbehandeling is een oude techniek, die reeds op grote schaal wordt toegepast en door strengere milieuwetgeving en schaarser wordende grondstoffen aan populariteit terrein aan het winnen is. Grond die behandeld is, biedt zowel op technisch als economisch vlak een voordelige oplossing.

SGS INTRON heeft een grondige ervaring met de verschillende aspecten van deze techniek.

  • Technisch: door middel van toevoegingen aan grond bevorderen we het draagvermogen, wordt grond beter verwerkbaar en beter bestand tegen weersinvloeden.
  • Economisch: na de behandeling van grond is het mogelijk om kosten te besparen voor het storten, vervoer, aankoop van alternatief materiaal. Bovendien wordt door hergebruik bespaard op primaire grondstoffen.
  • Milieuhygiënisch: het eindproduct moet voldoen aan het Besluit Bodemkwaliteit.

In dit seminar willen we ingaan op de projectmatige aanpak van grondstabilisatie, van een gedegen vooronderzoek tot de uitvoering in de praktijk. Het programma is zo opgezet dat er veel ruimte is om vanuit de markt vragen te stellen die wij zullen beantwoorden.

EXTERNE SPREKERS

We zijn trots te kunnen meedelen dat we voor dit seminar de volgende 2 sprekers bereid gevonden om een presentatie te verzorgen:

  • Mw. Ms.Sc, pH.D. Colette Grégoire, Belgian Road Research Center, BRRC.
  • Dhr. Wilfred Nijssen, Materiaaltechnoloog bij Rijkswaterstaat en Adviseur Materiaaltechnologie bij Rijkswaterstaat Limburg, afdeling WRI.

PROGRAMMA

13.30 – 14.00 uur Ontvangst en welkom
14.00 – 14.30 uur “Ervaringen vanuit perspectief opdrachtgever”
14.30 – 15.00 uur “Toepassing in het buitenland”
15.00 – 15.15 uur Koffiepauze
15.15 – 15.45 uur “Borging Technische kwaliteit”
15.45 – 16.15 uur “Voldoen aan het besluit Bodemkwaliteit”
16.15 – 16.30 uur Afsluiting

WANNEER EN WAAR

Het seminar vindt plaats bij SGS INTRON te Sittard op 19 september 2013.

REGISTRATIE, KOSTEN EN ANNULEREN

De kosten voor het bijwonen van het seminar bedragen € 125,-- pp excl. BTW. U kunt zich aanmelden via nl.intron.secretariaat@sgs.com.

Wij verzoeken u zich uiterlijk 1 september 2013 aan te melden. Na registratie ontvangt u van ons een bevestiging met de exacte adresgegevens. Annuleren is gratis tot 2 dagen voor aanvang. Daarna wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.