Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Over

Start

21 nov 2013, 08:30

Einde

21 nov 2013, 19:00

Locatie evenement

Rotterdam, Nederland

Betondag 2013

Bezoek SGS INTRON op de Betondag 2013 op 21 november 2013 in De Doelen, Rotterdam. Het thema - Een feest van techniek! Waar nu heel veel kennis te halen is - is natuurlijk al jaren van toepassing op SGS INTRON.
Bezoek ons:

  • op stand nummer 2;
  • tijdens de inlooplezing in de CappellenZaal om 12:30 uur - 'Uitkragende galerijen getoetst en niet veilig: Wat nu???';
  • of spreek een van onze beton-experts aan.

Discussie: Uitkragende galerijen getoetst en niet veilig: Wat nu???

Op het moment worden door SGS INTRON en andere constructeurs/inspecteurs op grote schaal uitkragende galerijen van woningbouwflats geïnspecteerd en getoetst. Uit dit onderzoek blijkt dat meerdere flats niet de gewenste/geëiste veiligheid hebben.

Wat willen en moeten we doen, direct nadat dit geconstateerd wordt? Het maken van een (tijdelijk) stempelplan en het plaatsen van de stempels duurt al snel een week. Een definitieve oplossing is vaak pas na enkele maanden gereed. Wat doen we in de tussentijd? De CUR-Publicatie geeft helaas geen eenduidig antwoord op deze vraag.

SGS INTRON wil graag een discussie starten over hoe we omgaan met deze tussenperiode. Dit is een actuele discussie omdat er naar schatting 10 – 20 flats in Nederland in de stempels staan.

We nodigen constructeurs, inspecteurs en toetsers van de gemeentes uit om mee te doen aan deze discussie.

Inleider: Maarten Swinkels; SGS INTRON