Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Over

SGS INTRON is als vaste standhouder ook dit jaar aanwezig op de Betondag. Kom in contact met onze betonspecialisten op stand nummer 2.

Start

17 nov 2016, 07:30

Einde

17 nov 2016, 17:30

Locatie evenement

Rotterdam, Nederland

De Betondag is hét jaarlijkse ontmoetingspunt van betonminnend Nederland en al jarenlang een begrip in de hele bouwwereld. Het bijzondere aan dit eendaagse evenement is dat het naast een congresdag met vooraanstaande sprekers, ook een beurs (Betonmarkt) van een hoog niveau is. Op deze dag zijn er zo'n 3.000 bezoekers.

Deelname SGS INTRON

SGS INTRON is aanwezig als standhouder voor al uw vragen over beton. Kom gerust bij ons langs op stand nummer 2.

Lezingen SGS INTRON 

BRL 3201, versie 2016 
11.30 uur - Van Cappellenzaal - Maarten Swinkels

Een belangrijk product van het CvD Betonreparatie is de Beoordelingsrichtlijn 3201 Betonreparatie. Afgelopen jaar is een geheel nieuwe versie ontwikkeld, waarvoor de Europese norm 1504 en de in 2015 verschenen CUR-Aanbeveling 118 aan de basis stonden. Lag voorheen de focus op de uitvoeringstechnieken van reparatie, vanaf nu is er een onderverdeling in esthetische, technische en constructieve reparatie. BRL 3201:2016, die op de Betondag het licht zal zien, bestaat nu ook uit twee delen; deel 1 voor esthetische en technische reparatie, deel 2 voor constructieve reparatie. Betonreparatiebedrijven kunnen zich hiermee nog meer dan voorheen onderscheiden.

Betononderzoek aan de Afsluitdijk 

15.30 uur - Arena Hollands Glorie - Bianca Baetens

Rijkswaterstaat heeft eerder dit jaar aan SGS INTRON en TNO gevraagd de betonkwaliteit van de Afsluitdijk te onderzoeken. In dit onderzoek wordt het beton van de spui- en schutsluizen en van de vaste en beweegbare brugdelen geïnspecteerd. Alle inspecties, zowel boven water als onder water, vinden tussen 14 juli en het einde van dit jaar plaats. Voor het onderwateronderzoek aan de spuisluizen worden de spuikokers droog gezet met behulp van speciale schotten die vanaf het water worden aangevoerd. Vervolgens vinden de inspecties van de bruggen en het deel boven water van de schut- en spuisluizen plaats. Hierna wordt de omvang van schade en slijtage aan het beton vastgesteld en een herstelaanpak opgesteld om de Afsluitdijk nog minstens 50 jaar mee te laten gaan. In deze lezing vertelt Bianca over haar ervaringen tijdens deze inspecties, de bijzonderheden, de planning en overige wetenswaardigheden. Er worden geen resultaten gedeeld.

Locatie en aanvang Betondag 2016

Datum: Donderdag 17 november 2016
Locatie: De Doelen in Rotterdam, Nederland
Aanvang: De beurs is geopend van 8.30 uur tot 18.30 uur.