Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Over

Het SGS INTRON laboratorium beschikt sinds 2018 over de modernste faciliteiten voor het uitvoeren van destructieve en niet-destructieve metaaltesten. Hiermee kunnen wij de veiligheid en betrouwbaarheid van metalen bepalen. Bezoek 2 april het symposium over destructief en niet-destructief onderzoek (NDO) van metalen met rondleiding door ons laboratorium en nieuwe NDO-bunker.

Start

2 apr 2019, 13:30

Einde

2 apr 2019, 17:00

Locatie evenement

Sittard, Nederland

Trekbank in metaaltestlaboratorium van SGS INTRON

Nieuwe faciliteiten voor metaaltesten

Met onze destructieve metaaltesten identificeren en beoordelen wij de eigenschappen van metalen om hun veiligheid, betrouwbaarheid en integriteit te bepalen. Dit doen we onder meer middels onze universele trek-/drukbank tot maximaal 1.500 kN, een impacthamer tot wel 750 J, een elektronenmicroscoop en diverse lichtmicroscopen. Meer over destructieve metaaltesten.

In januari wordt ook de bouw van de NDO-bunker op het terrein van SGS INTRON afgerond. Met onder meer röntgenonderzoek aan metalen bieden we inzicht in de veilige en efficiënte werking van metalen onderdelen. Daarnaast maken we gebruik van visuele inspecties, magnetisch en penetrant onderzoek, ultrasoon, optische emissie spectrografie (OES) en nog meer. Meer over niet-destructieve metaaltesten

Roel van der Linden, Key Account Manager SGS: “Er zijn maar weinig partijen in Nederland die metaalonderzoek over de volle breedte kunnen aanbieden in combinatie met materiaalkundig advies.” 

Rondleiding door ons laboratorium en NDO-bunker

Wij informeren u graag over de mogelijkheden die destructieve en niet-destructieve metaaltesten u kunnen bieden. Daarnaast nemen we een kijk in ons metaaltestlaboratorium en bezoeken we de NDO-bunker. Tijdens deze middag is er ook voldoende ruimte om te netwerken met collega’s uit de regionale constructie- en metaalindustrie. 

Programma

Het programma volgt zo spoedig mogelijk. Hier zullen wij u binnenkort over informeren. 

Praktische informatie 

  • Wanneer? Dinsdag 2 april, 2019
  • Hoe laat? Van 13.30 uur tot 17.00 uur
  • Waar? SGS INTRON, Dr. Nolenslaan 126, Sittard

Direct aanmelden

U kunt zich kosteloos aanmelden door een e-mail te sturen naar paul.cartigny@sgs.com met uw gegevens. Als u vragen heeft over het evenement, kunt u contact opnemen met Mario Delamboy via 088 – 214 53 03.