Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Over

Het SGS INTRON laboratorium beschikt sinds 2018 over de modernste faciliteiten voor het uitvoeren van destructieve en niet-destructieve metaaltesten. Hiermee kunnen wij de veiligheid en betrouwbaarheid van metalen bepalen. Bezoek 2 april het symposium over destructief en niet-destructief onderzoek (NDO) van metalen met rondleiding door ons laboratorium en nieuwe NDO-bunker.

Start

2 apr 2019, 11:30

Einde

2 apr 2019, 15:00

Locatie evenement

Sittard, Nederland

Trekbank in metaaltestlaboratorium van SGS INTRON

Nieuwe faciliteiten voor metaaltesten

Met onze destructieve metaaltesten identificeren en beoordelen wij de eigenschappen van metalen om hun veiligheid, betrouwbaarheid en integriteit te bepalen. Dit doen we onder meer middels onze universele trek-/drukbank tot maximaal 1.500 kN, een impacthamer tot wel 750 J, een elektronenmicroscoop en diverse lichtmicroscopen. Meer over destructieve metaaltesten.

In januari is ook de bouw van de NDO-bunker op het terrein van SGS INTRON afgerond. Met onder meer röntgenonderzoek aan metalen bieden we inzicht in de veilige en efficiënte werking van metalen onderdelen. Daarnaast maken we gebruik van visuele inspecties, magnetisch en penetrant onderzoek, ultrasoon, optische emissie spectrografie (OES) en nog meer. Meer over niet-destructieve metaaltesten

Roel van der Linden, Key Account Manager SGS: “Er zijn maar weinig partijen in Nederland die metaalonderzoek over de volle breedte kunnen aanbieden in combinatie met materiaalkundig advies.” 

Rondleiding door ons laboratorium en NDO-bunker

Wij informeren u graag over de mogelijkheden die destructieve en niet-destructieve metaaltesten u kunnen bieden. Daarnaast nemen we een kijk in ons metaaltestlaboratorium en bezoeken we de NDO-bunker. Tijdens deze middag is er ook voldoende ruimte om te netwerken met collega’s uit de regionale constructie- en metaalindustrie. 

Programma

13.30 uur – Inloop
14.00 uur – Destructieve metaaltesten: Hoe bepalen we op het laboratorium de kwaliteit van uw producten? - Mario Delamboy, Business Development Manager SGS INTRON
Op ons laboratorium testen we verschillende eigenschappen en kwaliteitskenmerken van metallische producten, zoals lassen, plaatmaterialen, profielen, bevestigingsmaterialen en andere halffabricaten en eindproducten. Hoe bepalen we deze eigenschappen op relatief kleine proefstukken en wat betekent dit voor de praktijk? Wat is de waarde en wat zijn de beperkingen van de testmethoden?
14.20 uur – Niet-Destructief Onderzoek metalen: Maakt onzichtbare schade zichtbaar - Roel van der Linden, Accountmanager Industrial SGS Nederland
Ziet uw product of object er goed uit? Maar heeft u ook de binnenzijde gezien? NDO maakt het onzichtbare zichtbaar. Niet Destructief Onderzoek als aanvulling op schadeonderzoek: hoe kan dit u verder helpen en hoe kan verdere schade worden voorkomen?
14.40 uur – Een ontwerp is zo goed als de keuze van materialen - Ing. Erik Schuring, TNO/ Bond voor Materialenkennis
Wat is de invloed van materiaalkeuze op de functionaliteit, betrouwbaarheid en prestaties?
15.00 uur – Rondleiding laboratorium destructieve metaaltesten en bunker voor Niet-Destructief Onderzoek
16.00 uur – Netwerkborrel
17.00 uur – Einde 

Praktische informatie 

  • Wanneer? Dinsdag 2 april, 2019
  • Hoe laat? Van 13.30 uur tot 17.00 uur
  • Waar? SGS INTRON, Dr. Nolenslaan 126, Sittard

Direct aanmelden

U kunt zich kosteloos aanmelden door een e-mail te sturen naar paul.cartigny@sgs.com met uw gegevens. Als u vragen heeft over het evenement, kunt u contact opnemen met Paul Cartigny via 088 – 214 52 80.