Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Verschaf uw organisatie een uitzonderlijke positie ten opzichte van de concurrentie met AS/EN 9100-audits en certificering door SGS.

De luchtvaartindustrie moet voldoen aan maximale veiligheidsniveaus, ongeacht of u werkzaam bent in de ontwerp- en productiesector of revisie- en reparatiediensten aanbiedt. Kwaliteit in de luchtvaartindustrie, van commerciële tot militaire luchtvaart, wordt gemeten volgens de AS/EN 9100-reeks van normen.

AS/EN 9100-luchtvaartnormen – ontwikkeld door de International Aerospace Quality Group (IAQG) – bestrijkt de gehele productieketen. Dit omvat bedrijven die uitrusting ontwerpen en fabriceren en toebehoren of reserveonderdelen leveren, net als bedrijven die in onderhoud voorzien of revisie- en reparatiediensten aanbieden. De norm wordt universeel aangenomen, maar heeft verschillende benamingen op verschillende continenten. AS 9100 wordt gebruikt in Noord- en Zuid-Amerika, EN 9100 in Europa en JISQ 9100 in de regio Azië en Oceanië.

Bijbehorende normen

AS/EN 9100 is de uitgangsnorm voor luchtvaartcertificering, maar wij kunnen u ook begeleiden bij de bijbehorende normen, zoals uitgegeven door de Vereniging van Autoproducenten, die indien nodig betrekking hebben op verschillende segmenten van de industrie, zoals:

  • AS/EN 9110 – voor onderhouds- en reparatie-organisaties
  • AS/EN 9120 – leveranciers lucht- en ruimtevaart en pass-through distributeurs
  • AS 9003 – uitbestede inspectie en leveranciers van kwaliteitstestsystemen

Naast dienstverlening wat betreft certificering bieden wij u diepgaande trainingen aan om de vereisten van AS/EN 9100 en de bijbehorende kwaliteitsmanagementnormen te verklaren. Neem voor een cursusprogramma in uw regio contact op met uw plaatselijke SGS-vestiging.

We bieden ook een selectie van dienstverleningen aan om u te helpen bij uw kwaliteitsmanagement en een cultuur van continue verbetering te ontwikkelen:

  • Gelijktijdige audits en certificering van uw QMS-systemen samen met andere managementsystemen die u heeft geïmplementeerd
  • Audit-oplossingen op maat volgens nauwgezette kwaliteitsprestatiecriteria. SGS kan behulpzaam zijn bij de ontwikkeling van criteria of gewoon de prestaties vergelijken met bestaande maatregelen

Toon uw inzet voor luchtvaartnormen aan met een AS/EN 9100 norm-audit door SGS.