Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Indien u boeken maakt en deze bevatten naast het FSC-gecertificeerde papier ook andere componenten waarin houtvezels verwerkt zijn, dan mag u deze niet als FSC-gecertificeerd boek verkopen en/of voorzien van het FSC-logo. Dat geldt uiteraard alleen als u het transfer systeem toepast.

Past u het percentage systeem toe dan dient minimaal 50% FSC-vezel te zijn en al het overige materiaal FSC Controlled Wood.

Dit geldt ook als u het boek extern laat binden en de binder voegt karton toe. Dit karton moet dan ook FSC-gecertificeerd karton zijn en dient door u te zijn ingekocht. Het product wordt immers onder uw verantwoordelijkheid en onder uw ketenbeheer geproduceerd. Tevens is er de meldingsplicht bij een dergelijke uitbesteding. U kunt het melden in uw aanvraag voor logogoedkeuring.