Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Vanaf medio dit jaar is er een nieuw Keurhout handboek beschikbaar. De belangrijkste punten uit dit handboek zijn de introductie van Verified Legal Timber en de eisen voor het proportionaliteitssysteem.

Verified Legal Timber is hout afkomstig van een potentiële Keurhout Legaal leverancier die op de meeste punten voldoet aan de eisen voor Keurhout Legaal en de tijd krijgt om de openstaande punten ook op te lossen. Tot die tijd mag het hout door deze leverancier worden verkocht als Verified Legal Timber en ook zo worden ingeboekt. Het staat dus niet gelijk aan Keurhout Legaal! Het kan wel worden bijgemengd in een samengesteld product. Minimaal 70 % dient dan Keurhout Legaal te zijn en de rest is Verified Legal Timber. Het product wordt dan verkocht als Keurhout Legaal level 2.

Binnen het proportionaliteitssysteem is afgesproken met de Keurhout Management Autoriteit dat tot het einde van dit jaar nog hout toegevoegd mag worden met alleen een Legaliteitsverklaring. Na 1 januari 2010 dient al het hout dat wordt bijgemengd binnen dezelfde houtsoort en kwaliteit (bij naaldhout) minimaal Verified Legal Timber of Keurhout Legaal te zijn.