Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Wat veel voorkomt bij initiële audits en opvolgingsaudits zijn procedures en/of werkinstructies die niet voldoen aan de eisen van FSC dan wel PEFC.

Hieronder volgt een overzicht van elementen die, indien ze voorkomen, moeten zijn beschreven in uw procedures. Tevens moet duidelijk worden wie voor de specifiek beschreven taken verantwoordelijk is.

 • Verkoop*
 • Inkoop*
 • Ontvangst
 • Opslag ruw materiaal
 • Bewerking
 • Opslag gereed product
 • Logogebruik (zowel on- als off product)
 • Training van personeel*
 • Uitbesteding
 • Minor Components
 • Controlled Wood

*Altijd van toepassing onder CoC certificatie.

Bij al deze processen zijn registraties noodzakelijk, vermeldt dus ook per punt welke registraties er bij het betreffende proces horen óf welke registraties er als input voor dit proces nodig zijn. Houd uw procedures kort en bondig of vat ze samen in een stroomschema, maar wees specifiek waar nodig. Bijv. bij inkoop kunt u aangeven dat er “gecontroleerd moet worden op de facturen” Dan is het voor de persoon die de procedure leest zonder aanvullende werkinstructie niet duidelijk waar hij/zij op moet letten. Duidelijk is bijv. “Bij inkoop controleert de inkoper op de FSC status en CoC nummer op de factuur en afleverbon. Geaccepteerd mag worden FSC Pure, FSC Mixed Credit of FSC Mixed 70%, afhankelijk van wat er besteld is” en bij PEFC is dat bijv. "Bij inkoop controleert de inkoper op de PEFC status en CoC nummer of licentienummer op de factuur en afleverbon. Geaccepteerd mag worden PEFC of PEFC (min.) 70%, afhankelijk van wat er besteld is".