Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

De Stichting Certificatie Voedselveiligheid komt voor januari 2012 met een aangepaste en verbeterde norm. Waar de huidige versie 4 van “Eisen voor een op HACCP gebaseerd voedselveiligheidssysteem” nog goedgekeurd is door het Global Food Safety Initiative (GFSI), zal de nieuwe versie 5 niet meer ter goedkeuring worden aangeboden. Door het verlaten van de GFSI goedkeuring wordt een duidelijke keuze gemaakt om weer terug te keren naar de uitgangspunten; te weten een zuiver HACCP schema gebaseerd op de Codex Alimentarius principes.

Hiermee fungeert het HACCP Certifcatieschema tevens als opstapmodel voor FSSC 22000. Het HACCP Certificatieschema richt zich op een markt van bedrijven uit het midden en klein bedrijf die niet direct leveren aan de retail, maar hun voedselveiligheid systeem willen laten certificeren tegen een schema, dat zich met volledige aandacht voor de gevarenanalyse en zijn verdere eenvoud bewezen heeft. Meer informatie is te vinden in bijgaand document. Voor vragen kunt u terecht bij de afdeling sales op telefoonnummer 0181 – 69 37 77, of via een e-mail naar.

SGS Nederland B.V.
Malledijk 18
Postbus 200
3200 AE Spijkenisse
t: +31 (0) 181 693777
f: +31 (0) 181 693030
Website: www.sgs.com


SGS is wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering. SGS staat bekend als de global benchmark voor kwaliteit en integriteit. SGS onderhoudt wereldwijd een netwerk van ca. 1,350 kantoren en laboratoria met meer dan 70,000 werknemers.