Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Weet u dat SGS Nederland B.V. sinds 2009 audits uitvoert tegen TAPA-certificatie door eigen auditoren. Wereldwijd verzorgt SGS al langer TAPA-certificaties. Met TAPA-certificatie wordt de strijd aangegaan tegen de criminaliteit binnen de goederenketen. SGS is één van de drie geaccrediteerde certificatie-instellingen die bedrijven certificeren tegen de TAPA FSR vereisten wereldwijd.

De laatste 20 jaar hebben we de ontwikkeling gezien van de high tech industry en vandaag de dag is er bijna geen verkocht produkt meer dat niet minstens één high tech onderdeel bevat.

De globalisering van de wereldmarkt en de enorme groei van de internationale handel – en daarmee gerelateerde hoog technologische produkten – hebben de behoefte om deze produkten te beschermen, extra belangrijk gemaakt. Evenals andere hoogwaardige produkten, aangezien deze zich verplaatsen door de goederenketen (vanwege hun hoge waarde en de waarneembare interesse van internationale criminele groeperingen).

The Transported Asset Protection Association (TAPA) is een unieke instelling van veiligheidsprofessionals en gerelateerde businesspartners van hoog technologische bedrijven, die wereldwijde producenten, transportbedrijven, wetshandhavingsdiensten en andere belanghebbenden samenbrengt met het algemene doel verliezen/fouten in de internationale goederenketen te verminderen. Maar ook bestaande en nieuwkomende veiligheidsbedreigingen in hun bedrijfstak te verminderen.

In de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA), ontwikkelt TAPA zich snel en effectief, bevordert een wereldwijde veiligheidsstandaard, lanceert praktische initiatieven en ondersteunt wetshandhaving. TAPA is ook actief in regelgevingszaken op een nationaal en Europees niveau en werkt samen met regeringen en douane-instellingen in het ontwerpen en implementeren van nieuwe programma’s.

TAPA EMEA voorziet in effectieve risico management tools, de meest noemenswaardige hiervan is de wereldwijd erkende Freight Security Requirements (FSR). Sinds de introductie in 2000 van TAPA’s FSR in relevante toeleverancierscontracten, wijzen de indicatoren uit dat diefstallen e.d. verminderen.

Als speler en aanbieder in de goederenketenmarkt, brengen de TAPA FSR vereisten u de volgende meerwaarden:

  • Het verhogen van de veiligheid van uw opslag- en handlingactiviteiten.
  • Het vergroten van de veiligheid voor de behandeling van hoogwaardige/hoge risico producten.
  • Uw bedrijf en haar kwaliteiten uitdragen om aan de veiligheidsverwachtingen van uw klanten te voldoen.
  • Uw organisatie open te stellen voor TAPA-leden, het management van de goederenketen en andere handlingbusiness van hoogwaardige produkten.
  • U helpen met het opzetten van een managementsysteem dat up to date is met de laatste technologische en veiligheidsvereisten.
  • Het verminderen van uw aanprakelijkheid ten aanzien van verzekeringen het ondersteunen van uw communicatiestrategie, het versterken van de kernwaarden van uw bedrijf en het uitdragen van de enorme toewijding van uw werknemers tot veiligheid.

SGS Nederland B.V.
Malledijk 18
Postbus 200
3200 AE Spijkenisse
t: +31 (0) 181 693777
f: +31 (0) 181 693030
Website: www.sgs.com

SGS is wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering. SGS staat bekend als de global benchmark voor kwaliteit en integriteit. SGS onderhoudt wereldwijd een netwerk van ca. 1,350 kantoren en laboratoria met meer dan 70,000 werknemers.