Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Door de jaren heen is FSC International flink gegroeid. Er zijn een heel aantal standaarden ontwikkeld. Het grootste deel van de SGS klanten in Nederland kent met name de Chain of Custody standaard (FSC-STD-40-004 V2.1). FSC International heeft echter veel meer standaarden, bijvoorbeeld met betrekking tot Forest Management, FSC Controlled Wood, gerecycled materiaal, project certificering, enz. Omdat deze standaarden wereldwijd worden toegepast door duizenden bedrijven en er enkele tientallen certificerende instellingen bij betrokken zijn, is het begrijpelijk dat niet alle FSC eisen op dezelfde manier worden geïnterpreteerd. Er ontstonden en ontstaan verschillen en dat levert een heel aantal vragen op.

Om duidelijkheid te scheppen heeft FSC International op haar website een deel ingericht als interpretatiesite. Hierop staan per standaard vragen en antwoorden welke wereldwijd leven. Zie voor deze site de volgende link (Alleen beschikbaar in het Engels).

In eerste instantie kunt u dan een keuze maken welke sectie u nodig heeft, bijvoorbeeld ‘Chain of Custody’. Daarna kunt u aangeven om welk document het gaat waarover u meer informatie wilt hebben. Bijvoorbeeld de eerder genoemde FSC-STD-40-004. U zit dan in het deel waar de vragen en antwoorden staan. De eerste vraag is gelijk een interessante: Can a product that the supplier simultaneously invoiced as FSC and PEFC be considered as FSC certified input by the buyer? Wilt u het antwoord weten? Ja, dat kan, maar onder voorwaarden. De uitleg kunt u zelf lezen als u de bovenstaande aanwijzingen opvolgt.

Alle vragen en antwoorden zijn in het Engels, wat niet voor al onze klanten even eenvoudig is. Indien er daarom onduidelijkheden zijn, dan kunt u zich als vanouds wenden tot SGS Nederland.