Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

De nieuwste versie van de FSC standaard, FSC-STD-40-004 V2.1, is ingegaan op 1 oktober 2011. Voor bedrijven die op dat moment al een lopende FSC certificering hadden, was er een overgangstermijn van 1 jaar om de wijzigingen door te voeren. Per 1 oktober 2012 moeten alle bedrijven met een FSC certificaat volledig voldoen aan alle eisen van de genoemde FSC standaard.

De wijziging die met name van belang is, is de wijziging van de FSC claims: FSC Pure is nu FSC 100%, FSC Mixed Credit is nu FSC Mix Credit en FSC Mixed xx% is nu FSC Mix xx%.

U dient er dan ook voor te zorgen dat op de eigen verkoopfacturen en pakbonnen alleen nog de nieuwe claims staan: FSC 100%, FSC Mix Credit, FSC Mix xx% , en eventueel FSC Recycled Credit of FSC Recycled xx% (waar geen wijzigingen zijn ten opzichte van de vorige standaard). Daarnaast bent u ook verantwoordelijk voor een goede ingangscontrole bij producten die u inkoopt. Mocht na 1 oktober 2012 op een inkoopfactuur van uw leverancier een oude FSC claim staat (bv FSC Pure), dan dient u de leverancier er op te wijzen dat er een foutieve FSC claim wordt toegepast. U kunt overigens wel dit materiaal inboeken onder de nieuwe claim FSC 100%.

Aanvullende tip: Soms hebben bedrijven een probleem met de beschikbare ruimte in de productomschrijving. Een afkorting van de FSC claim in de productomschrijving is alleen toegestaan als de volledige claim elders op de factuur inzichtelijk is.Voorbeeld: -productnaam- FSC MC. Onderaan de factuur staat: FSC MC = FSC Mix Credit.