Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

FSC heeft besloten om de Minor Component regeling uit de standaard te halen, en wel per 31-12-2012. Met deze regeling was het tot nu toe mogelijk om onder voorwaarden een deel (maximaal 5% van het volume of gewicht) van een FSC product uit niet-gecertificeerd materiaal te laten bestaan. Dit materiaal was  dan niet beschikbaar als FSC-gecertificeerd  en mocht buiten beschouwing gelaten worden, terwijl toch het gehele product verkocht kon  worden als FSC gecertificeerd. Vanaf 1 januari 2013 zal ook een dergelijk klein deel wat niet FSC-gecertifeerd ingekocht kan worden vallen onder de FSC Controlled Wood standaard. Bedrijven die gebruik maken van deze Minor Component regeling zijn gedurende dit jaar al aangeschreven door SGS om zich te kunnen voorbereiden.