Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Rodé Vis en BRC Food door : Willem de Vries, Quality Assurance Manager

Mijn naam is Willem de Vries (49) en ik ben als QA manager verantwoordelijk voor de kwaliteitsafdeling en de bedrijfsvoering in het interne bedrijfslaboratorium.
Ik ben 1978 als slagersgezel begonnen en in 1980 gestart in de platvisindustrie bij Bos Diepvries (later Orca Vis/Hazlewood) en Northseafood B.V. Na 26 jaar in de platvisindustrie werkzaam te zijn geweest ben ik in 2005 een nieuwe uitdaging aangegaan bij Rodé Vis.

Rodé Vis

Sinds 2004 is Rodé Vis, als belangrijke leverancier van gerookte zalmproducten, gecertificeerd volgens de eisen van BRC Food.

Rodé Vis heeft op Urk 3 vestigingen (rokerij, verscentrum en vriesafdeling) en in Noorwegen ook nog een kleine rokerij.

Naast de hoofdactiviteit, het leveren van gerookte zalmproducten aan groothandel en retailmarkt, is Rodé Vis, samen met Royal Convenience Seafood (onderdeel van Royal Frozen Seafood), alweer een tiental jaren actief met het garen van visproducten voor de grootkeukens en luchtvaartcatering.

Het is voor de marktpositie van Rodé Vis bijzonder belangrijk dat deze visproducten onder een GFSI erkende certificering worden geproduceerd. Tegenwoordig vragen vrijwel alle gerenommeerde bedrijven en instellingen om een kwaliteitsgarantie in de vorm van een erkend certificaat.

Voor Rodé Vis is niet alleen het certificaat belangrijk, maar ook de certificerende organisatie die de audits uitvoert en het kwaliteitssysteem middels certificering beoordeelt. Dat er wel degelijk een onderscheid gemaakt kan worden tussen de kwaliteit en dienstverlening van de diverse organisaties heeft Rodé Vis in de afgelopen periode ervaren.

Sinds 2011 wordt de BRC Food certificering uitgevoerd door SGS, waarmee reeds sinds 2008 een relatie bestond vanwege het uitvoeren van de audits voor het Marine Steward Council label voor duurzaam gevangen vissoorten. Op advies van SGS is bij de certificering van de BRC standard gekozen voor individuele certificering van de drie afzonderlijke productielocaties.

In tegenstelling tot ervaringen die Rodé Vis in het verleden heeft opgedaan blijkt in de praktijk dat de werkwijze en accurate afhandeling van het gehele certificeringsproces bij SGS uitermate goed is georganiseerd. Een heldere en transparante communicatie tussen CI, auditoren en de betrokken bedrijven is volgens mij onontbeerlijk voor een goede samenwerking en de voortgang van het hele certificeringsproces.

Bij SGS ondervinden we dit kwaliteitsbesef bij allen met wie we contact hebben, van Account Coördinator tot Sales Representative!

SGS onderscheidt zich als certificerende organisatie in de voedselindustrie als betrouwbare partner, we hopen onze samenwerking in de toekomst te mogen continueren!

Willem de Vries
Quality Assurance manager

Rodé Vis B.V.