Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Sinds 2013 maakt  SGS EWACS gebruik van een unieke container om de medewerkers van de afdeling Emergency Response te ondersteunen bij het saneren van calamiteiten met gevaarlijke stoffen of chemicaliën.
De container werd in eigen beheer ontwikkeld in 2012.  Een volledig jaar van bedenken, ontwerpen en ontwikkelen heeft dit uniek resultaat verder gebracht.  Ondertussen reeds vaak ingezet bij de beheersing en sanering van calamiteiten. Als volledig onafhankelijk functionerende unit, kan deze op elke locatie geplaatst worden, tot zelfs in het ruim van een containerschip.
SGS EWACS, internationaal dienstverlener in de chemische en aanverwante industrie, heeft vanuit de vestiging in Melsele (Waaslandhaven Antwerpen) de Emergency Response Service (ERS) uitgebouwd, waarbij lokale experts bij een incident snel gespecialiseerde assistentie kunnen bieden.


Bij het verlenen van hulp in noodsituaties met gevaarlijke stoffen is snelheid en correct handelen met de juiste uitrusting van essentieel belang.  Om steeds veilig en met de vereiste beschermingsmiddelen voor mens en omgeving te kunnen werken, werd deze unieke interventiecontainer ontwikkeld.
 
Alle incidentmeldingen worden via het permanentiesysteem van ERS behandeld.  Binnen de context van het ICE programma (International Chemical Environment) en conform aan de CEFIC-richtlijnen verleent de noodinterventiedienst van SGS bijstand op alle niveaus.
Meldingen worden via één wereldwijd 24/7 bereikbaar telefoonnummer gemeld.  Gespecialiseerde software zoekt de herkomst van de oproep en maakt meteen verbinding met een SGS responder die in de taal van de oproep de eerste assisteie via een telefonische communicatie verleent ( niveau 1).  Vervolgens worden de experts ter plaatse gestuurd voor ondersteuning en advies (niveau 2).  Aansluitend wordt de opruiming van het getroffen gebied uitgevoerd (niveau 3), met eventuele nazorg rond afvalverwerking, analyses of rapportering.


De wereldwijde ERS doet volledig beroep op SGS medewerkers, in alle economisch belangrijke wereldhavens en centra aanwezig.
Op de Emergency Expo wordt deze unieke container tentoon gesteld. 


SGS medewerkers verwelkomen u graag bij de interventiecontainer!