Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

SGS INTRON ontwikkelt samen met Rijkswaterstaat en 3 andere marktpartijen een ultrastil wegdek. Dit nieuw type wegdek moet dure maatregelen tegen geluidshinder als geluidsschermen, tunnelbakken en overkappingen van wegen overbodig maken. Het streven is om een poro-elastisch wegdek (P.E.R.S.) te ontwikkelen dat het geluid met 10 decibel reduceert en een levensduur heeft van minimaal 7 jaar.

Op maandag 20 januari 2014 is door de directeur-generaal van Rijkswaterstaat het startsein voor het innovatieve ontwikkelproject gegeven. Het project moet, in 4 fasen, leiden tot een implementeerbaar ultrastil wegdek in 2016.

SGS INTRON is één van de vier marktpartijen die in de eerste fase van dit innovatieve project een stil wegdek mag ontwikkelen. De unieke insteek van het project is dat de marktpartijen en externe kennispartijen samen gemeenschappelijke problemen bespreken en oplossen. SGS INTRON heeft al 6 jaar ervaring met het ontwikkelen van stille wegdekken. Op basis van deze ervaring, het modelleren van mechanische en akoestische eigenschappen van het wegdek en het uitvoeren van producttesten, levert SGS INTRON PERSISSST - een prototype voor ultrastil wegdek.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bas Bruins Slot via 088 - 214 51 00 of via bas.bruinsslot@sgs.com.