Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

De Europese Commissie heeft SGS INTRON Certificatie opnieuw aangewezen als Technical Assessment Body (TAB). SGS INTRON Certificatie begeleidt producenten in het proces voor verkrijging van een Europese Technische Beoordeling, waarna CE-markering toegepast mag worden.

CE-markering is belangrijk voor producenten die hun innovatieve producten in Europese markten willen verkopen. Het hebben van een CE-markering verkleint de handelsdrempels aanzienlijk. SGS INTRON Certificatie biedt hierin haar onafhankelijke expertise.

Vorig jaar is de Europese wetgeving veranderd in de zogenaamde Verordening Bouwproducten. Alle bestaande TAB-erkenningen vervielen en certificatie-instellingen moesten opnieuw een aanvraag voor aanwijzing indienen onder nieuwe regelgeving.

De huidige aanwijzing van SGS INTRON Certificatie is geldig voor de productgroepen; membranen waaronder in vloeibare toepassingen en kits, toeslagmaterialen en producten voor beton, mortel en injectiespecie. Later volgt mogelijk een uitbreiding voor verdere productgroepen.

De hernieuwde aanwijzing past in de doelstelling van SGS INTRON Certificatie om betrokken te zijn en te blijven bij de ontwikkeling en beoordeling van vernieuwende materialen in de bouw.

Voor meer informatie neemt u contact op met Peter Crucq via peter.crucq@sgs.com of +31 (0)88 - 214 52 87.


SGS INTRON Certificatie is onderdeel van de SGS Groep, wereldleider op het gebied van inspectie, verificatie, testen en certificering.