Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

In diverse delen van de wereld worden nog steeds minderjarigen ingezet in het arbeidsproces. Westerse bedrijven die goederen en grondstoffen inkopen in landen waar nog kinderarbeid voorkomt, kunnen hiermee geconfronteerd worden.

Onderzoek naar kinderarbeid moet vaak ver van huis plaatsvinden, wat het voor bedrijven erg lastig maakt om deze inspectie grondig en betrouwbaar te laten uitvoeren. SGS Nederland kan deze zorg van u overnemen.

Lokale auditoren worden speciaal door SGS opgeleid om controles op kinderarbeid nauwgezet en correct te kunnen uitvoeren. Bij de training wordt aandacht besteed aan o.a. mensenrechten, interviewtechnieken, lokale dialecten en gebruiken, en goede contactuele vaardigheden.
Tijdens de feitelijke controle/audit bij de producent beoordelen we aan de hand van een standaard checklist de situatie ter plaatse. Na de uitgebreide controle/audit maken we een rapport op met onze bevindingen. Indien er kinderarbeid werd aangetroffen, volgen we een standaard procedure om deze te stoppen en in de toekomst te voorkomen.

Wil u meer weten over controle op kinderarbeid door SGS? Neem dan gelijk contact op met SGS Consumer Testing Services