Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content
SGS Nederland behoort tot SGS SA, wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering en streeft naar een continue verbetering van kwaliteit en veiligheid . Theo van den Engh, technisch manager liftinspecties: ‘Het uitvoeren van liftkeuringen ontbrak nog aan ons dienstenpakket. Omdat onze inspecteurs een jarenlange ervaring hebben op het gebied van keuren van hijs- en hefwerktuigen, was uitbreiding naar liftkeuringen een logische stap. De techniek heeft immers veel raakvlakken.’

‘Met deze uitbreiding kunnen we meer betekenen voor onze opdrachtgevers’, vervolgt Van den Engh. In de praktijk merkten we dat gebouweigenaren en -beheerders soms voor verschillende keuringen of onderzoeken bij diverse bedrijven moesten aankloppen. Wij hebben alles in huis om de klant te helpen op het gebied van t keuringen, maar we kunnen ook onderzoek uitvoeren naar bijvoorbeeld constructieve veiligheid van gebouwen, energieprestatie-, bodem- of asbestonderzoek doen en saneringen begeleiden. Welke keuringen of onderzoeken u wil laten uitvoeren, en in welke volgorde, bepaalt u zelf. Wij bieden onze diensten aan in verschillende modules. Onze ervaren inspecteurs kunnen voor u meerdere inspecties doen doordat zij allround zijn opgeleid. Dat scheelt vaak in tijd en is voordeliger.’

SGS verricht de volgende liftkeuringen voor personen- en personengoederenliften:

• Periodieke keuring van uw bestaande liften
• Modificatiekeuring van uw bestaande liften
• Eindcontrole van nieuwe liften
• Eenheidskeuring van nieuwe liften
• Keuring voor oplevering van liften die in de bouwfase gebruikt zullen worden

U kunt bij SGS ook terecht voor periodieke veiligheidskeuringen voor roltrappen en rolpaden, gevelonderhoudinstallaties, goederenheffers, hefplateaus, kleingoederenliften, woonhuisliften en
trapliften.

De liftkeuringen worden uitgevoerd door de afdeling Cranes, Lifting and Hoisting Equipment van SGS Nederland. Deze afdeling richt zich op het keuren van hijs- en hefwerktuigen, welke vallen onder diverse Nederlandse- en Europese wet- en regelgevingen. Sinds 20 april 2015 is deze afdeling door de overheid aangewezen voor het keuren van personen- en personengoederenliften in het kader van het Warenwetbesluit Liften. SGS is geaccrediteerd volgens ISO/IEC 17020.

Voor meer informatie over liftkeuringen of het aanvragen van een keuring, kunt u met ons contact opnemen.