Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Vanaf nu heeft de afdeling Industrial Services van SGS Nederland B.V. de beschikking over twee DOKA wagens, ook wel donkere kamer wagen genoemd, in de regio Zuid / West en de regio Noord / Oost. In regio Noord/Oost wordt deze wagen al 2 jaar met succes ingezet en vanuit meerdere vragen uit de industrie heeft Zuid / West ook een beschikking over een zelfde wagen. Op deze manier is het mogelijk heel Nederland te voorzien tijdens projecten waarbij een dokawagen wordt verreist door u als opdrachtgever.
Deze praktische auto is in het leven geroepen om onze klanten nog beter en vooral sneller van dienst te kunnen zijn, zodat de voortgang en productie zo weinig mogelijk hinder ondervind. Deze Doka wagen is een extra ondersteuning, op ons uitgebreide pakket welke wij met Röntgen onderzoek u al aan kunnen bieden.

De wagen is hoofdzakelijk bedoeld om Tie-In klussen of gestuurde boring waarbij 1-5 lassen direct de uitslag moet worden doorgegeven omdat het water of gas weer op de leiding moet worden gezet. Vaak staan er veel lassers te wachten op een uitslag van gemaakte foto,s. Deze fotos werden in het verleden op het hoofdkantoor ontwikkeld wat extra tijd met zich meebracht. Met het gebruik van deze wagen is dat niet meer nodig. Uiteraard als er andere kleine Röntgen klussen zijn waarbij de uitslag direct moet worden doorgegeven dan is onze doka wagen ook een mogelijkheden.

De wagen is niet bedoeld om grote productie aan lassen vanuit een volledige shift in de wagen te ontwikkelen. Wij werken met een bad op basis van handontwikkelen en machine ontwikkelen heeft dan de voorkeur. Tijdens het fotograferen schieten wij een extra set films, deze extra set films worden bij SGS op de zaak nogmaals ontwikkeld en zijn een onderdeel van de eind rapportage. Na het Röntgen onderzoek kan de film ter plaatse ontwikkeld en beoordeeld worden en hoeft er niet tot de volgende dag gewacht worden, zelfs de rapportage kan ter plaatse gemaakt worden.

De voordelen van een DOKA wagen zijn:

  • Directe ontwikkeling ter plaatste
  • Geen wachttijden
  • Direct uitslag van het onderzoek
  • Snellere levering naar klanten
  • Overal inzetbaar
  • In te zetten tijdens spoedklussen

Heeft u vragen over onze DOKA wagen of wilt u hier vrijblijvend een offerte voor ontvangen, kunt u contact opnemen via telefoonnummer +31 181-693630 of via de email nl.ndt.sales@sgs.com