Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content
Rvs roestvast roestvrij staal zwembad

Minister Blok voor Wonen en Rijksdienst een inspectieplicht heeft een onderzoeksplicht aangekondigd voor roestvaststaal in zwembaden. Het bericht vermeldt dat vanaf 1 juli 2016 een onderzoeksplicht wordt ingevoerd.

Update: De minister heeft de onderzoeksplicht ingevoerd. Meer informatie over hoe SGS kan helpen vindt u op deze pagina.

Wat houdt deze verplichting in?
De aankondiging van de minister verplicht eigenaren van zwembaden de staat van het bouwwerk te laten onderzoeken op basis van de bestaande richtlijn ‘NPR 9200:2015 - Metalen ophangconstructies en bevestigingsmiddelen in zwembaden’. Op deze wijze kan de eigenaar aan de regelgeving voldoen en biedt een voor bezoekers en medewerkers veilige omgeving.

Aanleiding
Op basis van een rapport van het Mulier Instituut uit december 2015 in opdracht van de zwembadbranche blijkt dat 92% van de overdekte zwembaden niet voldoet aan de onderzoeksplicht voor stalen hangconstructies. En in tweederde van de gevallen is bij zwembaden nog steeds risicovol RVS aanwezig.

Hoe SGS kan helpen
Door jarenlange ervaring in de beoordeling van constructieve veiligheid van staalconstructies en corrosie kunnen we de risico’s helder in kaart brengen en advies geven in de te nemen stappen. We vermelden ook als vervanging niet aan de orde is. Zo kunt u kostenbesparend te werk gaan.

Waarmee we u van dienst kunnen zijn:

  • Het in kaart brengen van de risico’s van metalen onderdelen;
  • Het uitbrengen van duidelijk advies waarmee u grip heeft op de te nemen stappen;
  • Het voldoen aan de onderzoeksplicht zoals door het ministerie besloten;
  • Het voorkomen van een onnodige investering in kosten.

Voor informatie en deskundig advies kunt u contact opnemen met onze adviseur Mursel Sahin via e-mail of telefoon +31 (0)6 2168 1847.