Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Op donderdag 16 juni ontving SGS Nederland een 50-tal Fenelab-leden voor een rondleiding in Spijkenisse. Fenelab is de koepelvereniging die Nederlandse bedrijven samenbrengt die actief zijn in labo-onderzoek, kalibraties en inspecties. Tijdens een jaarlijkse Laboratoriumdag zet één van de leden haar deuren open voor een rondleiding. Voor deze 18de editie kregen tientallen Fenelab-leden een blik achter de schermen bij onze activiteteiten in Spijkenisse.

Drones, gevaarlijke goederen en Emergency Responses
Het Fenelab-bezoek spitste zich toe op drie diensten die operationeel zijn vanuit Spijkenisse. Enkele SGS-medewerkers namen het initiatief om hun expertise-domein toe te lichten. Deze presentaties werden afgesloten met een rondgang op de site.

In de eerste plaats werden innovatieve technieken voor visuele inspecties toegelicht en gedemonstreerd. Zo gaf Pieter van Moerkerk (Business Unit Manager Industrial Services bij SGS Nederland) onder meer tekst en uitleg bij het gebruik van drones voor gebouwinspecties.

Marco Jacobsen (Sales Executive bij SGS Cargo CC) nam vervolgens over met een presentatie over het verpakken en versturen van gevaarlijke (chemische) goederen. Tijdens de rondleiding op de site werd dan ook een bezoekje gebracht aan het Sample Management ompakcentrum.

Tenslotte sloot Sandrina Toelen (Sales Manager bij SGS Ewacs) af met een introductie over Emergency Responses en de mobiele interventie-units voor calamiteiten met gevaarlijke materialen. Deze busjes bevatten alle instrumenten om op locatie een noodgeval onder controle te krijgen.

De Laboratoriumdag werd afgerond met een netwerkborrel en aansluitend diner.

Al met al een geslaagde dag!