Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content
STORM Eindhoven: racen tegen de tijd
Een twintigtal studenten van de Technische Universiteit Eindhoven slapen deze week wellicht wat minder uren dan gemiddeld. Na twee jaar van intensieve voorbereiding vertrekken zij nu zondag 14 augustus met twee zelfgebouwde elektrische motorfietsen op een 80-daagse wereldreis. De studenten willen aantonen dat grootschalige elektrische mobiliteit écht geen verre toekomst meer is. Vergeleken met voertuigen die rijden op een verbrandingsmotor, kan elektrisch vervoer zelfs een betere rijervaring bieden.

Transport van gevaarlijke stoffen
Bij de voorbereidingen van de wereldreis kwamen de studenten met enkele zeer specifieke vragen bij SGS terecht. Als specialist in gevaarlijke stoffen ondersteunt de Nederlandse afdeling Dangerous Goods & Cargo Compliance (OGC) het STORM-team bij het transport van de onderdelen die onder de transportregelgeving gevaarlijke stoffen vallen. Voor dit project gaat het dan concreet over lithiumbatterijen die correct dienen te worden verpakt en gedocumenteerd. Verder assisteert OGC met het luchtvervoer van de motorfietsen tussen New York en Parijs.

Vertrek half augustus 2016
Op zondag 14 augustus vertrekt het STORM-team vanuit Eindhoven. Zo'n twee en halve maand later hopen de 23 studenten het project succesvol te kunnen afronden.

Voor meer info kan je terecht op de STORM website.