Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

SGS is aangesteld om onafhankelijk onderzoek te doen naar rubbergranulaten van kunstgrasvelden in Nederland. De opdracht is verstrekt door de Vereniging Band en Milieu RecyBEM. Sportverenigingen kunnen zich aanmelden voor een kosteloos onderzoek.

Verzamelen SBR rubber op kunstgras voetbalveld

Discussie en aanleiding voor het onderzoek

Sinds de ZEMBLA-uitzending ‘Gevaarlijk spel’ is er veel discussie ontstaan over sporten op kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met rubbergranulaat. Sportverenigingen met kunstgrasvelden zitten daarom met veel vragen.

VACO en RecyBEM, organisaties voor de banden- en wielenbranche, bieden sportverenigingen kosteloos de mogelijkheid om onderzoek te laten doen naar de samenstelling van het rubbergranulaat dat is gebruikt op hun kunstgrasvelden.

Onderzoek en begeleiding door SGS

SGS is als internationaal, onafhankelijk en gespecialiseerd instituut aangesteld voor de monsterneming en analyse van de rubbergranulaten en rapportage van de resultaten. Het onderzoek zal inzicht geven in de samenstelling van het rubbergranulaat en toont de gehaltes van de aanwezige stoffen.

Aanmelden voor het onderzoek

Elke gemeente, sportvereniging of stichting voor het beheer van een sportaccommodatie kan zich kosteloos aanmelden voor dit onderzoek. Meld u aan via de website www.sbrcheck.nu. Wij zullen hierna spoedig contact met u opnemen. Aanmelden kan tot 1 december 2016.

Als u vragen heeft over uw aanmelding dan kunt u contact opnemen met de helpdesk via telefoonnummer 070 – 44 40 632.