Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Tijdens de Lab Experience Day op woensdag 2 november opende het laboratorium van SGS in Spijkenisse de deuren voor ongeveer 50 middelbare scholieren en hun ouders. Via een praktijkprogramma kregen de jongeren de kans om te ontdekken of laboratoriumtechniek hen interesseert voor latere studies. De ouders volgden een informatief programma.

Na een korte introductie gingen de leerlingen aan de slag in het labo. Stagiairs en labmedewerkers vertelden uitgebreid over hun functie, hun loopbaan en waarom zij voor laboratoriumtechniek hebben gekozen. De ouders van de scholieren kregen ondertussen toelichting bij onderwerpen als opleidingsmogelijkheden en baanzekerheid. Zowel scholieren als ouders konden met voorlichters en studenten mbo en hbo praten over de verschillende opleidingen.

De organisatie van deze Lab Experience Day resulteerde uit een samenwerking tussen SGS, Stichting C3, Techniek College Rotterdam en Hogeschool Rotterdam. Meer weten over de Lab Experience Days? Kijk dan op www.labexperience.nl!