Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Wellicht bent u op de hoogte van, of heeft u reeds te maken gehad met de Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO).

De Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) is een wereldwijde, multi-stakeholder initiatief voor duurzame palmolie producten. De leden van RSPO en deelnemers aan deze activiteiten komen uit vele verschillende achtergronden, waaronder plantage bedrijven, fabrikanten, NGO's, financiële instellingen en retailers van palmolie producten, milieu- en sociale NGO's en uit vele landen die palmolie producten produceren of gebruiken. De belangrijkste doelstelling is “ het promoten van de groei en het gebruik van duurzame palmolie door samenwerking in de hele toeleveringsketen en een open dialoog tussen alle belanghebbenden”.

Wereldwijd zijn bedrijven al begonnen met de inkoop en/of verwerking van RSPO-gecertificeerde palmproducten. Hierdoor heeft u mogelijk al gecertificeerde producten ontvangen of bestaat er de mogelijkheid om te kiezen voor deze producten.

Als SGS bieden wij u de mogelijkheid om uw organisatie te certificeren tegen de RSPO-norm. Dit toont aan dat u duurzaam geproduceerde palmolie verwerkt en u kunt inspelen op de toenemende vraag naar producten die duurzame palmolie bevatten.

RSPO biedt vier modellen voor organisaties om hun betrokkenheid aan te tonen en indien van toepassing het gebruik van duurzame palmolie te bevorderen. Deze modellen zijn:

  • Identity Preserved

  • Segregated

  • Mass Balance

  • Book and Claim.

 

Zie www.RSPO.org Voor meer aanvullende informatie vinden over dit initiatief