Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

In januari 2017 heeft het Concrete Sustainability Council (CSC) het eerste wereldwijde certificatiesysteem voor de verantwoorde herkomst van beton beschikbaar gesteld. SGS is founding member van het CSC.

Logo Concrete Sustainability Council CSC

Het certificatiesysteem geeft inzicht hoe milieubewust, duurzaam en verantwoord producenten van producten zoals cement, toeslagmaterialen en beton te werk gaan. Deze organisaties kunnen certificatie verkrijgen voor het CSC-keurmerk.

De voordelen van CSC

De beoordelingscriteria voor certificering zijn in Nederland aangepast aan de lokale wet- en regelgeving en diverse initiatieven. Het keurmerk kent verschillende voordelen:

  • Het sluit aan op het keurmerk Beton Bewust voor duurzame productie van betonmortel;
  • Gecertificeerde organisaties voldoen aan de laatste normen voor duurzaam beton;
  • Bedrijven die gecertificeerde organisaties inzetten, ontvangen credits voor BREEAM-NL certificatie;
  • Gecertificeerde organisaties komen in aanmerking voor VAMIL bij het toepassen van betongranulaten bij nieuwe betontoepassingen.

Initiators van CSC

Het CSC-keurmerk is een initiatief van het Cement Sustainability Initiative (CSI), onderdeel van het World Business Council for Sustainable Development (WBCSD), en de toeslagmaterialen-, beton- en cementindustrie. Het doel is om de duurzaamheid en de transparantie binnen de betonsector te verbeteren.

Voor meer informatie over CSC-certificatie neemt u contact op met Jeroen Pos via 088 – 214 5133 of jeroen.pos@sgs.com.