Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Vandaag is het Circulair Ontwerp Consortium van start gegaan. Het doel is om in 2018 het eerste circulaire viaduct in Nederland te bouwen. SGS INTRON maakt deel uit van het consortium.

Circulair viaduct
Het circulaire viaduct zal in onderdelen of tot op grondstofniveau in ongeschonden staat zijn terug te winnen. Hierna kan er een nieuwe constructie van gemaakt worden. Inmiddels heeft het samenwerkingsverband in het voortraject de circulaire ontwerpprincipes bepaald. Het ontwerp is gereed en met de realisatie kan worden gestart. De bouwlocatie wordt binnenkort bekendgemaakt.

Het consortium bestaat uit Van Hattum en Blankevoort, VolkerInfra, Spanbeton/VBI, SGS INTRON, SBRCURnet en Rijkswaterstaat. Een innovatief partnerschap tussen marktpartijen, kennisinstellingen, betonketenpartners en de overheid.